Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden καλεί τους Ταλιμπάν να απελευθερώσουν Αμερικανό όμηρο

ΗΠΑ: Ο Biden καλεί τους Ταλιμπάν να απελευθερώσουν Αμερικανό όμηρο
Ο 59χρονος Mark Frerichs, βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ απήχθη έναν μήνα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων τον Φεβρουάριο του 2020
Σχετικά Άρθρα

Kάλεσε τους ηγέτες των Ταλιμπάν να απελευθερώσουν έναν Αμερικανό πολιτικό μηχανικό που απήχθη πριν από δύο χρόνια στο Αφγανιστάν και θεωρείται ότι είναι ο τελευταίος Αμερικανός όμηρος που κρατούν οι Ταλιμπάν o πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Δύο χρόνια αιχμάλωτος

 Ο 59χρονος Mark Frerichs, βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από το Lombard του Ιλινόις, ο οποίος εργάστηκε στο Αφγανιστάν επί μια δεκαετία σε αναπτυξιακά έργα.
Απήχθη έναν μήνα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων τον Φεβρουάριο του 2020 και μεταφέρθηκε στο δίκτυο Haqqani, μια βάναυση φατρία των Ταλιμπάν που κατηγορείται για μερικές από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 κλείνουν δύο χρόνια που ο Frerichs είναι αιχμάλωτος.

Ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών

«Η απειλή για την ασφάλεια των Αμερικανών ή οποιωνδήποτε αθώων πολιτών είναι πάντα απαράδεκτη και η ομηρία είναι πράξη ιδιαίτερης σκληρότητας και δειλίας», ανέφερε ο Joe Biden σε ανακοίνωσή του.
«Οι Ταλιμπάν πρέπει να απελευθερώσουν αμέσως τον Mark προτού μπορέσουν να ζητήσουν την εξέταση της επιδιωκόμενης νομιμότητας.
Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

H χαοτική αποχώρηση

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί αποχώρησαν από το Αφγανιστάν με απόφαση Biden εν μέσω μιας χαοτικής κατάστασης που προκάλεσε την έντονη κριτική των Ρεπουμπλικάνων αλλά και Δημοκρατικών βουλευτών, καθώς και ξένων συμμάχων και έπληξε τα ποσοστά δημοτικότητάς του.

H έκκληση

Η οικογένεια του Frerichs επέκρινε την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι δεν πιέζει περισσότερο για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του.
Την περασμένη εβδομάδα, η αδερφή του, Charlene Cakora, απηύθυνε προσωπική έκκληση στον Biden με άρθρο της στη Washington Post με τίτλο, «Πρόεδρε Biden, σε παρακαλώ φέρε σπίτι τον αδελφό μου, τον τελευταίο Αμερικανό που κρατήθηκε όμηρος στο Αφγανιστάν».

Τo State Department

Το State Department υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν το θέμα του Frerichs σε κάθε συνάντηση με τους Ταλιμπάν.
“Καλούμε τους Ταλιμπάν να τον απελευθερώσουν.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να τον φέρουμε σπίτι», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken με ανάρτησή του στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης