Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα για τα κορωνοπάρτι του Boris Johnson

Βρετανία: Δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα για τα κορωνοπάρτι του Boris Johnson
Δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα της δημόσιας λειτουργού για τα κορωνοπάρτι στην Ντάουνιγκ Στριτ

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση της ανώτατης υπαλλήλου Σου Γκρέι. Πρόκειται για ένα κείμενο μόλις 12 σελίδων το οποίο αφορά εκδηλώσεις που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ τους τελευταίους 20 μήνες γνωστές και ως κορονοπάρτι.
Μεταξύ άλλων, η Σου Γκρέι αναφέρει στο πόρισμά της ότι κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις δεν θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί καθόλου και κάποιες άλλες δεν θα έπρεπε να γίνουν έτσι όπως έγιναν. Δεν διστάζει δε να κάνει λόγο ακόμη και για αποτυχία ηγεσίας στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Σύμφωνα με αναλυτές στο Λονδίνο, το πόρισμα της Σου Γκρέι είναι εξαιρετικά επικριτικό για τον Βρετανό πρωθυπουργό ο οποίος αναμένεται στις 5:30 ώρα Ελλάδος να δώσει εξηγήσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση της Σου Γκρέι δεν περιλαμβάνονται ονόματα ή αποδείξεις που σχετίζονται με την έρευνά της. Αυτό οφείλεται στο ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία από την προηγούμενη εβδομάδα της ζήτησε να τα παραλείψει, αφού έχει ξεκινήσει δική της έρευνα από την οποία μπορεί να προκύψουν ακόμη και νομικές ευθύνες.
Γεγονός που επισημαίνει με νόημα η Σου Γκρέι στη δική της έκθεση, λέγοντας πως έχει περισσότερες πληροφορίες τις οποίες επιφυλάσσεται να δημοσιοποιήσει όταν η αστυνομία θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα της.
Με μεγάλο ενδιαφέρων αναμένεται τώρα η αντίδραση των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, πολλοί από τους οποίους έχουν δηλώσει ότι θα αποφασίσουν αν θα καταθέσουν αίτημα μομφής για τον Μπόρις Τζόνσον στη σχετική επιτροπή του κόμματος, μόλις διαβάσουν το πόρισμα της Σου Γκρέι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης