Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πανδημία ανέδειξε... τους ανίκανους και ανεπαρκείς ηγέτες - Ο Biden βρίζει, ο Trudeau κρύβεται, οι Ευρωπαίοι ασχολούνται με το κλίμα

Η πανδημία ανέδειξε... τους ανίκανους και ανεπαρκείς ηγέτες - Ο Biden βρίζει, ο Trudeau κρύβεται, οι Ευρωπαίοι ασχολούνται με το κλίμα
Η πανδημία οδήγησε στη λήψη πρωτοφανών μέτρων περιορισμού των ελευθεριών
Σχετικά Άρθρα
Ένα απίστευτο έλλειμμα ηγεσίας ανέδειξε η πανδημία του κορωνοϊού που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο πριν από ακριβώς δύο χρόνια και οδήγησε στη λήψη πρωτοφανών μέτρων περιορισμού των ελευθεριών.
Κορωνίδα του ελλείμματος αυτού έχει "αναδειχθεί" ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, ο οποίος με την οικογένεια του φυγαδεύτηκαν από το σπίτι τους στο κέντρο της Ottawa, λόγω των μεγάλων διαδηλώσεων που συμβαίνουν στη χώρα.
Αλλά οι διαδηλώσεις, ειδικά κατά του διαχωρισμού της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δεν συμβαίνουν μόνο στην αμερικανική ήπειρο, αλλά άρχισαν κυρίως στην κεντρική Ευρώπη, με την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Αυστρία να αντιδρούν σε ηγεσίες που διχάζουν τις κοινωνίες.

Χάος με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στον Καναδά

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στον Καναδά, όταν ένας ολόκληρος πρωθυπουργός... φυγαδεύτηκε όπως ενδεχομένως θα έκανε ένας... εγκληματίας. Ένας ολόκληρος πρωθυπουργός δείλιασε μπροστά στον εξαγριωμένο λαό.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, φυγαδεύτηκε, καθώς ένα κονβόι χιλιάδων οδηγών βαρέων οχημάτων και άλλων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το κοινοβούλιο ζητώντας τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλων περιοριστικών μέτρων. Αντί δηλαδή να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των πολιτικών του όπως ένας ισχυρός ηγέτες, ο Trudeau προτίμησε να φυγαδευτεί.
Για την ιστορία σημειώνεται ότι ο Trudeau διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό αν και πλήρως εμβολιασμένος και με την ενισχυτική δόση από τις 4 Ιανουαρίου 2022...

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά των περιοριστικών μέτρων

Καθημερινότητα τείνουν να γίνουν στην Αυστρία οι διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων. Η κυβέρνηση προχώρησε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους ενήλικες προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Κι αυτό παρ' όλο που έχει αποδειχθεί στην πράξη πως ούτε τα εμβόλια μπορούν να σταματήσουν την πανδημία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ισραήλ όπου εξετάζεται η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι νέες καθημερινές μολύνσεις από κορωνοϊό αυξάνονται στην Αυστρία και το κύμα αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στις 7 Φεβρουαρίου.
Στο Παρίσι και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι πολίτες διαμαρτύρονται για την εισαγωγή ενός νέου «πάσου» που αναμένεται να αλλάξει άρδην τη ζωή όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι, απαγορεύοντάς τους να εισέλθουν σε μπαρ, κινηματογράφους και άλλους χώρους αναψυχής, καθώς και να μπουν σε αεροπλάνα για πτήσεις εντός της χώρας.
Χιλιάδες ανθρώπων διαδήλωσαν στους δρόμους της Στοκχόλμης φωνάζοντας «Οχι στο εμβολιαστικό πάσο, Ναι στην ελευθερία», έπειτα από πρόσκληση οργάνωση που ονομάζεται «το Κίνημα για τη Ελευθερία». Στο Γκέτεμποργκ άλλη διαδήλωση συγκέντρωσε περί τα 1.500 άτομα. Ορισμένοι διαδηλωτές έφεραν διακριτικά εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως η ναζιστική NMR και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους για να μην αναγνωρίζονται.
Διαδηλώσεις και στη Φινλανδία, με περίπου 4.000 άνθρωποι να πραγματοποιούν πορεία στο Ελσίνκι. Η φινλανδική κυβέρνηση εξουσιοδότησε τις τοπικές και περιφερειακές αρχές λίγο πριν από τα Χριστούγεννα να εισαγάγουν «εκτεταμένα και πλήρη μέτρα» ως απάντηση στα αυξανόμενα κρούσματα ιού που αφορούν την παραλλαγή Omicron. Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν τον περιορισμό ή την απαγόρευση εκδηλώσεων, την τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια, καθώς και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού για είσοδο σε εστιατόρια.

Εκτός... εαυτού ο Biden

Έντονες πιέσεις δέχεται και ο 79χρονος Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητα να περιορίζεται και τα προβλήματα να διογκώνονται. Ο άνθρωπος ο οποίος θεωρείται... πλανητάρχης βγήκε εκτός εαυτού, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο.
Όταν δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, που προτιμούν οι συντηρητικοί, του φώναξε εν μέσω της οχλαγωγίας την ερώτηση εάν πιστεύει πως η άνοδος του πληθωρισμού είναι μειονέκτημα το τρέχον εκλογικό έτος, ο αμερικανός πρόεδρος, που ακόμα καθόταν στο τραπέζι, απάντησε σαρκαστικά «είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Κι άλλος πληθωρισμός». Προτού προσθέσει, χωρίς να είναι σαφές εάν συνειδητοποιούσε ότι το μικρόφωνό του ήταν ακόμη ανοικτό: «Τι χαζός σκύλας γιος» («What a stupid son of a bitch»).
Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ατόπημα και ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν αρμόζουν σε ένα Αμερικανό πρόεδρο. Αντιθέτως αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης νευρικότητας του 79χρονου Δημοκρατικού, ο οποίος έχει αναιμική δημοτικότητα και δυσκολεύεται να δώσει νέα ώθηση στην προεδρία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης