Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φωτιά στον πληθωρισμό των ΗΠΑ βάζουν... 150 φορτηγά από τον Καναδά - Δεν θα έχουν βόειο κρέας οι Αμερικανοί

Φωτιά στον πληθωρισμό των ΗΠΑ βάζουν... 150 φορτηγά από τον Καναδά - Δεν θα έχουν βόειο κρέας οι Αμερικανοί
Τα προβλήματα στα σύνορα Καναδά - ΗΠΑ θα προκαλέσουν σοβαρές ανισορροπίες στην αμερικανική αγορά
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν 150 φορτηγά, γεμάτα με βόειο κρέας είναι εγκλωβισμένα στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής εξαγωγών βοείου κρέατος του Καναδά και ο μεγαλύτερος προμηθευτής εισαγωγέων του Καναδά.
Οποιαδήποτε διακοπή του εμπορίου κρέατος μεταξύ των δύο χωρών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους μεταποιητές στον Καναδά και τους καταναλωτές στις ΗΠΑ, προειδοποιούν οι αναλυτές, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στις προμήθειες κρέατος στις ΗΠΑ.

Πώς άρχισαν όλα

Το αποκαλούμενο «κομβόι της ελευθερίας» ξεκίνησε ως συγκέντρωση στον δυτικό Καναδά οδηγών φορτηγών, που διοργάνωσαν μια αυτοκινητοπομπή από το Vankouver προς την Ottawa για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία, κυρίως δε ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους οδηγούς που περνούν τα σύνορα με τις ΗΠΑ.
Γρήγορα, ωστόσο, εξελίχθηκε σε αντικυβερνητική διαδήλωση με κύριο χαρακτηριστικό την αντίδραση απέναντι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.
Πολλοί οδηγοί υποστηρίζουν πως δεν μπορούν πια να δουλέψουν, καθώς δεν τους επιτρέπεται να περνούν τα σύνορα εφόσον δεν εμβολιαστούν.
Πάντως, η κυβέρνηση Trudeau δηλώνει αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και να μην ανατρέψει τις αποφάσεις της για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, με τον υπουργό Μεταφορών, Omar Alghabra να επισημαίνει πως τα εμβόλια είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας

Φωτιά στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Πάντως τα προβλήματα στα σύνορα Καναδά - ΗΠΑ θα προκαλέσουν σοβαρές ανισορροπίες στην αμερικανική αγορά.
Κάθε φορτηγό που βγαίνει από την αλυσίδα εφοδιασμού είναι ένα φορτηγό λιγότερο που μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα.
Αυτό συμβαίνει καθώς η απουσία εργαζομένων που σχετίζεται με τον ιό και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού έχουν παρατείνει τα δεινά της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η παρεμπόδιση του διασυνοριακού εμπορίου ή τουλάχιστον η επιβράδυνσή του θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και θα μπορούσε να προκαλέσει ελλείψεις κρέατος στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης