Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oλλανδία: Διαλύεται ιστορική γέφυρα στο Ρότερνταμ για να περάσει η νέα θαλαμηγός του Jeff Bezos

Oλλανδία: Διαλύεται ιστορική γέφυρα στο Ρότερνταμ για να περάσει η νέα θαλαμηγός του Jeff Bezos
Η εμβληματική γέφυρα χρονολογείται από το 1878 

Ο δήμος του Ρότερνταμ ανακοίνωσε σήμερα ότι μια ιστορική γέφυρα της ολλανδικής πόλης-λιμάνι θα διαλυθεί προσωρινά για να καταστεί δυνατή η διέλευση ενός πλοίου, ενός τεράστιου ιστιοφόρου που ναυπηγείται για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Jeff Bezos, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η εμβληματική γέφυρα που χρονολογείται από το 1878, η οποία επισκευάστηκε μετά τον βομβαρδισμό της το 1940 κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πολύ χαμηλή για τη διέλευση του πλοίου του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, που είναι μια πολυτελής θαλαμηγός αξίας 430 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η ναυπηγική εταιρία ζήτησε από τον δήμο του Ρότερνταμ να αποσυναρμολογήσει προσωρινά τη γέφυρα, αφαιρώντας το κεντρικό της τμήμα, ώστε το πλοίο να μπορέσει να περάσει από κάτω.
«Αυτό είναι το μόνο πέρασμα προς τη θάλασσα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του δήμου του Ρότερνταμ, προσθέτοντας ότι τα έξοδα της επιχείρησης θα καταβληθούν από τη ναυπηγική εταιρία.
Η θαλαμηγός ναυπηγείται επί του παρόντος στο Αλμπλάσερνταμ, κοντά στο Ρότερνταμ, και αναμένεται να περάσει φέτος το καλοκαίρι κάτω από τη γέφυρα Κόνινγκσαβενμπρουγκ, που είναι πολύ χαμηλή για το τρικάταρτο ιστιοφόρο.
Ο δήμος δέχτηκε να διαλύσει τη γέφυρα παρότι είχε υποσχεθεί μετά μια μεγάλη ανακαίνιση το 2017 να μην διαλυθεί ποτέ πλέον αυτό το τεχνούργημα, γνωστό ως Ντε Χεφ στους κατοίκους του Ρότερνταμ.
Ο δήμος του Ρότερνταμ επισήμανε την οικονομική σημασία και τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από τη ναυπήγηση της θαλαμηγού και διαβεβαίωσε ότι η γέφυρα θα αποκτήσει ξανά τη σημερινή της μορφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης