Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Νοθευμένη κοκαΐνη έστειλε στο θάνατο 20 άτομα

Αργεντινή: Νοθευμένη κοκαΐνη έστειλε στο θάνατο 20 άτομα
Τα ναρκωτικά στάλθηκαν και αναλύονται σε εργαστήριο στη Λα Πλάτα

Είκοσι άνθρωποι πέθαναν και περίπου 74 μπήκαν σε νοσοκομεία του Μπουένος Άιρες όταν έκαναν χρήση κοκαΐνης που ήταν νοθευμένη με τοξική ουσία, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς και περίπου 50 εισαχθέντες στα νοσοκομεία, όμως έγινε πολύ βαρύτερος όσο περνούσαν οι ώρες, με δεκάδες θύματα να εισάγονται σε οκτώ νοσοκομεία, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες.

Οι Αρχές απηύθυναν χθες το απόγευμα επείγουσα έκκληση προς τους τοξικομανείς μέσω των ΜΜΕ.
«Όσοι αγόρασαν ναρκωτικά μέσα στις τελευταίες 24 ώρες πρέπει οπωσδήποτε να τα πετάξουν», τόνισε ο υπουργός Ασφαλείας της επαρχίας, Σέρχιο Μπέρνι.
Οι Αρχές προσπαθούν «να ταυτοποιήσουν την τοξική ουσία» που χρησιμοποιήθηκε για τη νόθευση της κοκαΐνης και «να την αποσύρουν από την κυκλοφορία», πρόσθεσε.

Διεξήχθησαν επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην υποβαθμισμένη συνοικία Λόμα Ερμόσα, στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας της Αργεντινής, που είχαν αποτέλεσμα κάπου δέκα προσαγωγές, σύμφωνα με τον υπουργό.

Σακουλάκια με κοκαΐνη παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν δίπλα σε θύματα κατασχέθηκαν, πρόσθεσε ο κ. Μπέρνι, που έκανε περιοδεία στη φτωχοσυνοικία.
Τα ναρκωτικά στάλθηκαν και αναλύονται σε εργαστήριο στη Λα Πλάτα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης