Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νοσοκομείο στη Γερμανία αρνήθηκε μεταμόσχευση σε 3χρονο παιδί από την Κύπρο επειδή οι γονείς δεν ήταν εμβολιασμένοι

Νοσοκομείο στη Γερμανία αρνήθηκε μεταμόσχευση σε 3χρονο παιδί από την Κύπρο επειδή οι γονείς δεν ήταν εμβολιασμένοι
Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο και θα χειρουργηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας

Αίσθηση εχει προκαλέσει η είδηση ότι νοσοκομείο της Γερμανίας αρνήθηκε να χειρουργήσει 3χρονο αγόρι με σοβαρή καρδιακή νόσο, επειδή οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι.
Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου κανόνισε τη μεταφορά του αγοριού με ασθενοφόρο στη Γερμανία την περασμένη Πέμπτη.
Ωστόσο, την προηγούμενη ημέρα που έπρεπε να γίνει η μεταφορά, το νοσοκομείο της Φρανκφούρτης ενημέρωσε τις κυπριακές αρχές ότι δεν θα προχωρήσει στη διαδικασία, επειδή οι γονείς του αγοριού δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.
Η Κύπρος πρότεινε να συνοδευτεί το παιδί από τρίτο άτομο (νόμιμο κηδεμόνα) αντί των γονιών του, αλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε.
Αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να θεραπεύσουν μη εμβολιασμένους ανθρώπους, πόσο μάλλον παιδιά των οποίων οι γονείς δεν είναι εμβολιασμένοι.
Ωστόσο, ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι κάθε νοσοκομείο έχει τους δικούς του περιορισμούς.
Από την πλευρά του Ε.Ε., εκπρόσωπος του τμήματος υγείας της Κομισιόν ανάφερε πως οι πολιτικές υγείας –συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών εμβολιασμού– καθώς και η εφαρμογή τους είναι ευθύνη των κρατών μελών και όχι της Επιτροπής.
Οι κυπριακές αρχές στράφηκαν σε ανάλογα κέντρα υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση, όμως και αυτές οι αιτήσεις απορρίφθηκαν για τον ίδιο λόγο που πρόβαλε η Γερμανία.
Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο και θα χειρουργηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι και οι δύο γονείς του παιδιού εμβολιάστηκαν την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο θα έπρεπε να περιμένουν έξι εβδομάδες πριν γίνουν δεκτοί από τα ξένα νοσοκομεία, ενώ το παιδί πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.
«Γνωρίζω ότι οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς επιτρέπονται να εισάγονται σε νοσοκομεία στη Γερμανία», είπε ο πατέρας του αγοριού, προσθέτοντας: «Δεν ήξερα ότι έπρεπε να εμβολιαστώ για να χειρουργηθεί το παιδί μου σε αυτό το νοσοκομείο. Αν το ήξερα, φυσικά θα το είχα κάνει…».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης