Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Κέρδη 14,3 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο του 2021 - Ρεκόρ στα έσοδα

tags :
Amazon: Κέρδη 14,3 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο του 2021 - Ρεκόρ στα έσοδα
Η μετοχή της πραγματοποίησε άλμα 17%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Περίπου 9% «σκαρφάλωσαν» τα έσοδα της Αmazon το δ’ τρίμηνο του 2021, ενώ η εταιρεία ανέφερε κέρδη περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια από την επένδυσή της στην εταιρεία ηλεκτροκινούμενων οχημάτων Rivian.
Σε αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της πραγματοποίησε άλμα 17%, μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, στην οποία έκλεισε με απώλειες 7,8% στα 2.776,91 δολάρια.
Eιδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 27,75 δολ. ή 14,3 δισ. δολ.
Τα έσοδα άγγιξαν τα 137,4 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτίμησης για έσοδα 137,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Όπως αναμενόταν κατά τη διάρκεια των διακοπών, είδαμε υψηλότερο κόστος λόγω της έλλειψης προσφοράς εργατικού δυναμικού και των πληθωριστικών πιέσεων, και τα ζητήματα αυτά συνεχίστηκαν και στο πρώτο τρίμηνο λόγω της Omicron.
Παρά αυτές τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις, συνεχίζουμε να αισθανόμαστε αισιόδοξοι και ενθουσιασμένοι για την επιχείρηση καθώς βγαίνουμε από την πανδημία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy σε δήλωση που περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα την Πέμπτη.
Ο Jassy ανακοινώθηκε ως ο διάδοχος του συνιδρυτή της Amazon Jeff Bezos πριν από ένα χρόνο, όταν η Amazon αποκάλυψε τις επιδόσεις της στις διακοπές του 2020.
Tέλος, για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2022, τα στελέχη της Amazon προέβλεψαν λειτουργικά κέρδη 3 έως 6 δισ. δολάρια σε καθαρά έσοδα 112 έως 117 δισ. δολάρια.
Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο λειτουργικά κέρδη 6,4 δισ. δολάρια σε καθαρές πωλήσεις 120,94 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την FactSet.
Η Amazon.com ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις του α΄ τριμήνου 2022 θα είναι κατώτερες των εκτιμήσεων της Wall Street, καθώς οι διαταραχές στην αγορά εργασίας και την εφοδιαστική αλυσίδα επιβαρύνουν τον "κολοσσό" του ηλεκτρονικού εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης