Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος κεντρικός τραπεζίτης της Νορβηγίας ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg

Νέος κεντρικός τραπεζίτης της Νορβηγίας ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg
Ο 62χρονος Stoltemnberg έχει πει ότι πρώτα θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο ΝΑΤΟ, που διαρκεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022
Σχετικά Άρθρα

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg θα γίνει ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, παρά τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης ότι ο διορισμός του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να αποδυναμώσει την ανεξαρτησία της Norges Bank.
Ενώ η θέση είναι ανοικτή από την 1η Μαρτίου, ο 62χρονος Stoltemnberg έχει πει ότι πρώτα θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο ΝΑΤΟ, που διαρκεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022.

Υπεύθυνος για το μεγαλύτερο κρατικό ταμείο του κόσμου

Ο Stoltenberg θα είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό των επιτοκίων και τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, καθώς και για την εποπτεία του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας, του μεγαλύτερου παγκοσμίως με περιουσιακά στοιχεία 1,4 τρισεκ. δολαρίων.
Ο Stoltenberg, με σπουδές στα οικονομικά και πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ήταν πρωθυπουργός της Νορβηγίας το 2000-01 και το 2005-13 πριν γίνει επικεφαλής του ΝΑΤΟ την επόμενη χρονιά.
Έχει επίσης υπάρξει υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας.
Η Ida Wolden Bache, υποδιοικήτρια της κεντρικής τράπεζας και βασική ανταγωνίστρια του Stoltenberg για τη θέση αυτή, θα εκτελεί χρέη διοικητού έως ότου αναλάβει ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης