Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: «Απαράδεκτο» το κλείσιμο των γραφείων της Deutsche Welle που διέταξε η Μόσχα

Κομισιόν: «Απαράδεκτο» το κλείσιμο των γραφείων της Deutsche Welle που διέταξε η Μόσχα
Αναμένουμε ότι η DW θα έχει πλήρη και δίκαιη πρόσβαση σε όλα τα νομικά βήματα, είπε η Κομισιόν

Το κλείσιμο των γραφείων της Deutsche Welle που διέταξε η Μόσχα είναι «απαράδεκτο» και «χωρίς καμία δικαιολογία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο.
Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, ο Π. Στάνο είπε ότι το κλείσιμο του γραφείου του γερμανικού διεθνούς ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Μόσχα είναι μια «πολύ κακή εξέλιξη». Σημείωσε, επίσης, ότι οι ρωσικές αρχές συνέδεσαν το κλείσιμο της DW με την απόφαση του γερμανικού ρυθμιστικού φορέα να αποκλείσει τον εθνικό ρωσικό τηλεοπτικό φορέα Russia Today (RT) από τη Γερμανία, ο οποίος δεν είχε έγκυρη άδεια λειτουργίας.
«Αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της DW στη Ρωσία», είπε ο Π. Στάνο, σημειώνοντας ότι η αντίδραση των ρωσικών αρχών δείχνει για άλλη μια φορά τις συνεχείς παραβιάσεις τους στην ελευθερία και ανεξαρτησία των ΜΜΕ.
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με την DW και το προσωπικό της στη Ρωσία και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα πολύ στενά.
Αναμένουμε ότι η DW θα έχει πλήρη και δίκαιη πρόσβαση σε όλα τα νομικά βήματα προκειμένου να απαντήσει σε αυτή την αδικαιολόγητη απόφαση της Ρωσίας», δήλωσε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης