Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τέλος το υγειονομικό πάσο από 7/2, την ώρα που η Ελλάδα... καταργεί το rapid test για ταξιδιώτες

Ισραήλ: Τέλος το υγειονομικό πάσο από 7/2, την ώρα που η Ελλάδα... καταργεί το rapid test για ταξιδιώτες
Το Ισραήλ καταργεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, την ώρα που Ελλάδα αλλάζει την ταξιδιωτική οδηγία και καταργεί τη διενέργεια τεστ για είσοδο στη χώρα
Σχετικά Άρθρα
Να χαλαρώσει το σύστημα «πράσινου πάσου» που ορίζει ότι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19 μπορούν να εισέλθουν σε πολυσύχναστους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, επικυρώνοντας τις σχετικές εισηγήσεις.
Σύμφωνα με την απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 , δεν θα απαιτείται η επίδειξη «πράσινου πάσου» για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους, ξενοδοχεία και γυμναστήρια, μεταξύ άλλων.
Σημειώνεται ότι την ώρα που το Ισραήλ αλλά και άλλες χώρες προχωρούν σε κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς λόγω Omicron νοσούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα με την επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, χωρίς την επίδειξη rapid test.

Απαραίτητο το πάσο για τη νυχτερινή διασκέδαση

Ωστόσο το «πράσινο πάσο» θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητο για την είσοδο σε χώρους όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης, όπως αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, 46.429 νέες μολύνσεις Covid-19 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.111.307.
Ο απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 αυξήθηκε κατά 38 σε 9.111, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε από 1.147 σε 1.130, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα υπολογίζονται σε 378.094, ενώ πριν από ένα 24ωρο ανέρχονταν σε 434.322.
Ο δείκτης θετικότητας υποχώρησε στο 24,94% σήμερα, ενώ χθες Πέμπτη είχε ανακοινωθεί πως ήταν 28.56%.

Νέα ταξιδιωτική οδηγία στην Ελλάδα: Τέλος τα τεστ για την είσοδο στη χώρα από 7/2 - Αρκεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αλλάζουν από τη Δευτέρα (7/2/2022) τα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα, καθώς δεν θα απαιτείται η επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test. Το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.
«Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ» ανάφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με δήλωση του στην ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης