Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστήμονες φαρμακοβιομηχανίας εμβολίων Covid εξηγούν γιατί προτίμησαν να απολυθούν, από το να κάνουν εμβόλιο

Επιστήμονες φαρμακοβιομηχανίας εμβολίων Covid εξηγούν γιατί προτίμησαν να απολυθούν, από το να κάνουν εμβόλιο
Άνρθωποι που δεν κάνουν τα εμβόλια θέλουν περισσότερα δεδομένα πριν πάρουν μια απόφαση

Μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία απέλυσε αυτή την εβδομάδα πολλούς εργαζόμενους που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19.
Μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας κάποιοι εξηγούν γιατί προτίμησαν να απολυθούν από το να κάνουν το εμβόλιο.
Η Syneos Health είναι μια παγκόσμια εταιρεία εξωτερικής ανάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων με περίπου 28.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 110 χώρες.
Συνάπτει συμβάσεις με μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας παραγωγής εμβολίων για τον COVID-19, Johnson & Johnson/Janssen.
Ενώ η J & J απασχολεί φαρμακευτικούς αντιπροσώπους, συνάπτει επίσης συμβάσεις με τη Syneos Health για την παροχή πρόσθετων φαρμακευτικών αντιπροσώπων.
Κάθε εκπρόσωπος της Syneos συνδυάζεται με έναν από την J&J και συνεργάζονται, πουλώντας φάρμακα σε γιατρούς και άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.
«Είναι η ίδια ακριβώς δουλειά, οι ίδιοι ακριβώς πελάτες, η ίδια ακριβώς αναφορά δαπανών.
Όλα είναι ίδια, απλώς εργαζόμαστε μέσω διαφορετικών εργοδοτών.

Κι όμως εμείς αναγκαζόμαστε να εμβολιαστούμε και αυτοί όχι.

Μας λένε ότι είναι επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ωστόσο ο ομόλογός μου Janssen μπορεί να είναι ανεμβολίαστος, να έχει εξαίρεση και να εξακολουθεί να κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά», δήλωσε στους The Epoch Times ένας εκπρόσωπος πωλήσεων.
Δύο πρόσφατα απολυμένοι φαρμακευτικοί εκπρόσωποι της Syneos μίλησαν με τους The Epoch Times υπό τον όρο της εμπιστευτικότητας καθώς οριστικοποιούν τα επιδόματα απασχόλησής τους και αναζητούν νέα εργασία.
Είπαν ότι η J & J χορηγεί μόνιμες ιατρικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις για τους υπαλλήλους της, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά οι εξαιρέσεις της Syneos ήταν προσωρινές και ο χρόνος τους θα διαμορφωνόταν με το τέλος του.
Οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για εξαιρέσεις από τους εμβολιασμούς έλαβαν μια επιστολή με «καλά νέα/κακά νέα» από το Syneos στις 9 Δεκεμβρίου.

Τα καλά νέα: Η εταιρεία χορηγούσε προσωρινή εξαίρεση.
Τα κακά νέα: Η εξαίρεση έληξε στις 31 Ιανουαρίου, μαζί με τις δουλειές τους.

Μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι δεν επιτρεπόταν να εισέλθουν σε κτίριο της Syneos στις Η.Π.Α.
Οι υπάλληλοι της Φλόριντα έλαβαν μια διαφορετική επιστολή, παρέχοντάς τους μια προσωρινή εξαίρεση από το εμβόλιο.
Η επιστολή τους επιτρέπει να εισέλθουν σε κτίρια Syneos στη Φλόριντα, αλλά τα κτίρια της εταιρείας εκτός της πολιτείας είναι εκτός ορίων.
Οι εξαιρέσεις τους θα επανεκτιμηθούν εντός 30 ημερών, ανέφερε η επιστολή.
Εκείνοι στη Φλόριντα προστατεύονται από έναν κρατικό νόμο που καθιστά πιο περίπλοκο για τις εταιρείες να επιβάλλουν εμβολιασμούς για τον COVID-19.
Η Syneos δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σε αυτήν την ιστορία και δεν έδωσε τον αριθμό των επηρεαζόμενων εργαζομένων σε αυτήν την παγκόσμια εταιρεία.
Πρώην υπάλληλοι είπαν ότι οι μαζικές απολύσεις ήταν σε όλη την εταιρεία.

Οι φαρμακοποιοί λένε όχι

Αντιπρόσωποι πωλήσεων φαρμακευτικών εταιρειών Syneos, πολλοί με επιστημονικό ή υγειονομικό υπόβαθρο, παρακολουθούν μια δίμηνη φαρμακευτική σχολή όταν προσληφθούν, όπου διδάσκονται την επιστήμη πίσω από τα φάρμακα που πουλάνε.
Δεν πουλούσαν εμβόλια κατά του COVID, αλλά έχουν εργασιακή γνώση φαρμακευτικών προϊόντων.
«Πολλοί από εμάς αμφισβητούσαμε τα εμβόλια επειδή δεν είχαν περάσει από τις κατάλληλες μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που απαιτούνται παραδοσιακά για όλα τα φάρμακα.
Και όντας στον ιατρικό κλάδο, μέρος της δουλειάς μας είναι να συζητάμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα σχετικά με τα προϊόντα μας και τα προϊόντα των ανταγωνιστών μας με γιατρούς, βοηθούς γιατρούς και νοσηλευτές.
Για να μην υπάρχουν δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας με αυτά τα εμβόλια COVID, πολλοί από εμάς θέλαμε να περιμένουμε», είπε ένας πρώην υπάλληλος της Syneos.
Αυτοί οι υπάλληλοι δεν θεώρησαν τα εμβόλια ως «κακά».
Απλώς ήθελαν περισσότερα δεδομένα πριν πάρουν μια απόφαση.

Πολλοί άνθρωποι εμβολιάστηκαν χωρίς να το αμφισβητήσουν.

«Η κυβέρνηση είπε πως είναι προς το συμφέρον μας και μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ένας πρώην υπάλληλος.
«Καθώς ο καιρός περνούσε, είδαμε, προφανώς, αυτά δεν είναι πραγματικά εμβόλια που σας εμβολιάζουν και σας δίνουν ανοσία.
Και υπάρχουν πολλές αναφορές για —και άτομα που γνωρίζουμε προσωπικά— που έχουν τραυματιστεί από αυτούς τους πυροβολισμούς, επομένως υπάρχει ένα καλό ποσοστό από εμάς που δεν τους πήρε ποτέ.
Καθώς τα δεδομένα συνέχιζαν να έρχονται, δεν επρόκειτο να τα λάβουμε».
Κάποιοι είχαν ήδη COVID-19 και εμπιστεύονται το ανοσοποιητικό τους σύστημα, κάποιοι είχαν θρησκευτικές αντιρρήσεις.
«Ο Θεός μας έδωσε ένα ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ήδη αποδείξει ότι το φυσικό μας ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί, επομένως δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε ένα πειραματικό φάρμακο», είπε ένας πρώην υπάλληλος.

Όχι ζωή με φόβο

Ο άλλος πρώην υπάλληλος λέει ότι είναι θέμα να μην ζει κανείς με φόβο.

«Γνωρίζω ότι ο COVID έχει αφαιρέσει τις ζωές ανθρώπων όπως η γρίπη, η πνευμονία και άλλοι ιοί.
Αλλά δεν πρόκειται να κάνω εμβόλιιο με κάτι που δεν έχει μακροπρόθεσμα δεδομένα.
Δεν νιώθω άνετα να είμαι ένα πείραμα για αυτές τις φαρμακευτικές εταιρείες και ο COVID έχει τόσο υψηλό ποσοστό επιβίωσης που δεν χρειάζεται να το κάνω.
«Τόσοι πολλοί άνθρωποι απλώς ζουν με φόβο, και ζουν μέσα από αυτό που τους λένε τα μέσα ενημέρωσης, και είναι απλώς ατυχές το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν κάποια έρευνα.
Το ποσοστό επιβίωσης είναι τόσο υψηλό και είμαι τόσο υγιής που απλά δεν έχω λόγο να φοβάμαι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης