Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού στο επίκεντρο της συνάντηση Tendros (ΠΟΥ) - Li (Πρωθυπουργός Κίνας)

Η διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού στο επίκεντρο της συνάντηση Tendros (ΠΟΥ) -  Li (Πρωθυπουργός Κίνας)
Η Κίνα αρνήθηκε, επικαλούμενη κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε το Σάββατο 5/2, ότι συζήτησε με τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang την ανάγκη ύπαρξης ισχυρότερης συνεργασίας σχετικά με την προέλευση του COVID-19, ένα θέμα διαμάχης που έχει επιβαρύνει τις σχέσεις του Πεκίνου με τη Δύση, όπως μετέδωσε το Reuters.
Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus έχει προηγουμένως πιέσει την Κίνα να είναι πιο πρόθυμη να παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του ιού.

Παροχή στοιχείων

"Χάρηκα που συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Li Keqiang", έγραψε ο Tedros στο Twitter.
"Συζητήσαμε για τον COVID-19 και την ανάγκη για μια επιθετική προσπάθεια στο πλαίσιο του VaccinEquity φέτος για τον εμβολιασμό του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού", τόνισε, αναφερόμενος στην εκστρατεία του ΠΟΥ για δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια σε όλο τον κόσμο.
"Συζητήσαμε επίσης την ανάγκη για ισχυρότερη συνεργασία σχετικά με την προέλευση του ιού COVID-19, η οποία θα έχει τις ρίζες της στην επιστήμη και τα αποδεικτικά στοιχεία", πρόσθεσε.
Ο ΠΟΥ δημιούργησε πέρυσι την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για την προέλευση των νέων παθογόνων (SAGO) και κάλεσε την Κίνα να παράσχει ακατέργαστα δεδομένα για να βοηθήσει οποιαδήποτε νέα έρευνα.

Η Κίνα αρνήθηκε, επικαλούμενη κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Η Κίνα έχει διαψεύσει σταθερά τους ισχυρισμούς ότι ο ιός διέρρευσε από ένα εξειδικευμένο εργαστήριο στην πόλη Γουχάν, όπου ο COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019.
Μια κοινή μελέτη της Κίνας και του ΠΟΥ που δημοσιεύθηκε πέρυσι σχεδόν απέκλεισε τη θεωρία ότι ο COVID-19 προήλθε από εργαστήριο, λέγοντας ότι η πιο πιθανή υπόθεση ήταν ότι μόλυνε τους ανθρώπους με φυσικό τρόπο, πιθανώς μέσω του εμπορίου άγριων ζώων.
Τον περασμένο Νοέμβριο, η Κίνα δήλωσε ότι μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έλεγε ότι είναι πιθανό η πανδημία να προήλθε από εργαστήριο ήταν αντιεπιστημονική και δεν είχε καμία αξιοπιστία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης