Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Καταγγελίες για ακραίες συνθήκες καραντίνας των αθλητών, λόγω Covid

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Καταγγελίες για ακραίες συνθήκες καραντίνας των αθλητών, λόγω Covid
Aθλητές δεν τρέφονται καλά ενώ ζουν κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση κατά τη διάρκεια των αγώνων, σύμφωνα με καταγγελίες
Σχετικά Άρθρα

Ο προπονητής της ομάδων των ανδρών του χόκεϊ επί πάγου της Φινλανδίας κατηγόρησε την Κίνα ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα πρωτόκολλα καραντίνας του Covid.
Ο Φιλανδός προπονητής Jukka Jalonen δήλωσε ότι οι αθλητές δεν τρέφονται καλά ενώ ζουν κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση κατά τη διάρκεια των αγώνων.
«Γνωρίζουμε ότι είναι απολύτως υγιής και έτοιμος να φύγει και γι' αυτό πιστεύουμε ότι η Κίνα, για κάποιο λόγο, δεν θα σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματά του και αυτό δεν είναι μια εξαιρετική κατάσταση», δήλωσε ο Jalonen σχετικά με αθλητή του.
Αθλητής, που δεν έχει πλέον Covid ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται σε απομόνωση εδώ και 18 μέρες με πλήθος από tests, σύμφωνα με τον γιατρό της ομάδας.

Ακραία μέτρα

Περισσότερα από 350 άτομα των Αγώνων, μαζί με δεκάδες αθλητές, εξετάστηκαν κατά την άφιξή τους στην κινεζική πρωτεύουσα από τις 23 Ιανουαρίου.
Μπορούν να φύγουν από τα καταλύματα καραντίνας μόνο όταν δεν θα έχουν το παραμικρό σύμπτωμα και δύο PCR αρνητικά σε 24 ώρες.
Αρκετοί συμμετέχοντες στους Αγώνες έχουν διαμαρτυρηθεί τόσο για τις συνθήκες απομόνωσης, όσο και για περίπλοκες διαδικασίες εξόδου από τα καταλύματα.
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την Κυριακή (6/2) ότι έχουν καταβάλει προσπάθειες αντιμετώπιση καταγγελιών.
«Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων», δήλωσε ο Zhao Weidong, εκπρόσωπος των Αγώνων του Πεκίνου, συμπεριλαμβανομένου ότι τώρα θα επιτρέψουν σε έναν αθλητή να παραγγείλει γεύματα από το χωριό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης