Τελευταία Νέα
Διεθνή

To τέλος της πανδημίας covid - 19 στις ΗΠΑ προαναγγέλλει ο Fauci - Προετοιμασία για την... επόμενη

To τέλος της πανδημίας covid - 19 στις ΗΠΑ προαναγγέλλει ο Fauci - Προετοιμασία για την... επόμενη
Σύντομα οι Αμερικανοί θα αποφασίζουν ατομικά τον τρόπο αντιμετωπίσης της covid - 19
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ βγαίνουν από τη σκληρή φάση της πανδημίας της covid-19, δήλωσε o Dr Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Joe Biden, καθώς προέβλεψε ότι ένας συνδυασμός εμβολιασμών, θεραπειών και προηγούμενης μόλυνσης θα καταστήσει σύντομα τον ιό πιο διαχειρίσιμο.
Ο Fauci δήλωσε στους Financial Times ότι ελπίζει πως θα μπει τέλος σε όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Αισιόδοξος ο Fauci - Σε τοπικό και ατομικό επίπεδο οι αποφάσεις

Στα πλέον αισιόδοξα σχόλιά του σχετικά με την τροχιά της πανδημίας από την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron, ο Fauci περιέγραψε ένα σενάριο στο οποίο τα τοπικά τμήματα υγείας θα ηγούνται της απάντησης στον ιό και όχι η κυβέρνηση Biden.
«Καθώς βγαίνουμε από την πλήρη πανδημική φάση του Covid-19, αυτές οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όλο και περισσότερο σε τοπικό επίπεδο και όχι σε κεντρικό επίπεδο.
Θα υπάρχουν επίσης περισσότεροι άνθρωποι που θα λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πώς θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ιό».

Ακόμη και το 2022 η πλήρης άρση των περιορισμών

Ερωτηθείς πότε μπορεί να λήξουν οι περιορισμοί, ευελπιστεί ότι αυτό θα συμβεί «σύντομα» και συμφώνησε με την πρόταση ότι είναι πιθανό να συμβεί φέτος.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τα τοπικά τμήματα υγείας θα μπορούσαν να επαναφέρουν προσωρινά μέτρα εάν εντοπιστούν κρούσματα στην κοινότητα.
Τα σχόλια του Fauci ήρθαν να προστεθούν στην αυξανόμενη αίσθηση αισιοδοξίας μεταξύ των αξιωματούχων υγείας σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο,  ότι η παραλλαγή Omicron μπορεί να προαναγγέλλει το τέλος της πιο επιζήμιας φάσης της πανδημίας.
Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων είναι μια από τις πιο επιφυλακτικές φωνές στις ΗΠΑ σχετικά με την πανδημία και συχνά ήρθε σε σύγκρουση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, όταν ένιωθε ότι ο πρώην πρόεδρος υποβάθμιζε τους κινδύνους του ιού.
Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από  Covid-19.
Ενώ ο καθημερινός αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ παραμένει κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, τα νέα κρούσματα έχουν αρχίσει να μειώνονται γρήγορα.

Ο ιός δεν γίνεται ενδημικός, αλλά ευκολότερος στον έλεγχο

Ο Fauci δεν συμμερίζεται τον ισχυρισμό ορισμένων ηγετών ότι ο ιός γίνεται τώρα «ενδημικός».
Αλλά μίλησε για την πιθανότητα σύντομα να φτάσει σε μια «ισορροπία», όπου η κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πλέον να δίνει τόσο μεγάλη προσοχή στα επίπεδα μόλυνσης.
«Δεν υπάρχει τρόπος να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό», είπε.
«Αλλά ελπίζω ότι βλέπουμε μια εποχή που θα έχουμε αρκετούς εμβολιασμένους και αρκετούς ανθρώπους με προστασία από προηγούμενη μόλυνση, ότι οι περιορισμοί για τον Covid σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν».

Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη πανδημία

Ο Fauci τόνισε επίσης ότι η υπηρεσία του προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη πανδημία, εστιάζοντας στην παρακολούθηση ιών και οικογενειών ιών που είναι γνωστό ότι προκαλούν σοβαρές ασθένειες.
Η αντιμετώπιση μελλοντικών εστιών θα απαιτούσε ένα μείγμα εμβολίων και θεραπευτικών ουσιών, πρόσθεσε.
Αλλά αντέκρουσε τις επικρίσεις ότι οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας βασίστηκαν υπερβολικά στα εμβόλια για την εξάλειψη της Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης