Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall με ώθηση από την τεχνολογία - Στο επίκεντρο ομόλογα και εταιρικά κέρδη - Στο +1,45% ο S&P 500, ο Νasdaq +2%

Κέρδη στη Wall με ώθηση από την τεχνολογία - Στο επίκεντρο ομόλογα και εταιρικά κέρδη - Στο +1,45% ο S&P 500, ο Νasdaq +2%
Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, με τεχνολογική ώθηση...
Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα,παραβλέποντας πιθανή άνοδο του πληθωρισμού.
Ανάσα στην αγορά παρέχει και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κινήθηκε στο +0,86%, στις 35.768 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη +1,45%, στις 4.587 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε  +2%, στις 14.490 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 20 μονάδες.
φδσσφδασφδασφδαφσδα.JPG
Στα μάκρο, τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2022 αναμένει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, ο οποίος υπογράμμισε πάντως ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει "κλειδώσει" ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
Την ίδια στιγμή, με ρυθμούς ρεκόρ αύξησαν το χρέος τους οι Αμερικανοί το 2021, καθώς δανείστηκαν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν σπίτια, αυτοκίνητα και άλλα αγαθά προτού γίνουν πολύ ακριβά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν, όπως έδειξε η τελευταία έκθεση της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Νέας Υόρκης.
Το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 1 τρισ. δολάρια πέρυσι, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2007. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών είναι τώρα 1,4 τρισ. δολάρια υψηλότερο από τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν στα τέλη του 2019.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό δεκαετές είναι στο +1,93%.

Στο ταμπλό, οι τεχνολογικές μετοχές υπεραποδίδουν, με τις e-commerce εταιρείες Etsy και Shopify να κερδίζουν πάνω από 2%.
Η μητρική της Facebook, Meta, σημείωσε ισχυρή άνοδο άνω του 5%, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τα οποία παρουσίασε.

Από την άλλη, η Chipotle σημείωσε άνοδο πάνω από 6%.
Η μετοχή της Lyft υποχωρεί 4%, αφού η εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών ανακοίνωσε ότι είχε λιγότερους ενεργούς αναβάτες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 
Μια σειρά ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων ενίσχυσαν το κλίμα την Τρίτη, μετά το επιφυλακτικό ξεκίνημα της εβδομάδας. Η Harley-Davidson, η Chegg, η DuPont και η Centene σημείωσαν άνοδο αφού ανέφεραν καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή πτώση 0,01% στα 89,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,01% στα 1.827 δολάρια ανά ουγκιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης