Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kilicdaroglu (αντιπολίτευση Τουρκίας): Δεν πληρώνω το ρεύμα μέχρι να πάρει πίσω τις αυξήσεις ο Erdogan

Kilicdaroglu (αντιπολίτευση Τουρκίας): Δεν πληρώνω το ρεύμα μέχρι να πάρει πίσω τις αυξήσεις ο Erdogan
Σχεδόν στο 50% ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Ιανουάριο
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση του να σταματήσει να πληρώνει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι να πάρει πίσω τις αυξήσεις που υπέγραψε στις 31/12 ο πρόεδρος Erdogan εξέφρασε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Kemal Kilicdaroglu.
«Από σήμερα δεν θα πληρώνω τους λογαριασμούς του ρεύματος μέχρι ο Erdogan να αποσύρει τις αυξήσεις των τιμών που υπέγραψε στις 31 Δεκεμβρίου» ανέφερε ο Kilicdaroglu, ο οποίος σε βίντεο που ανήρτησε στο twitter ζήτησε να μειωθεί ο ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος από το 18% που είναι σήμερα στο 1%.
Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στην Τουρκία έφτασε σχεδόν στο 50% τον Ιανουάριο, την ώρα που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου έως και κατά 125% για το βιομηχανικό ρεύμα και περίπου κατά 50% για τα νοικοκυριά.
Η ανακοίνωση του Kilicdaroglu έγινε αφότου ιδιοκτήτες καταστημάτων, δημοτικά συμβούλια και θρησκευτικές κοινότητες κατήγγειλαν τις αυξημένες τιμές ενέργειας αναφέροντας πως δεν πρόκειται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.
Την ίδια στιγμή, η τουρκική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι πολύ σύντομα θα γίνουν γνωστά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης