Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Ζημιές 1,7 δισ. δολ. το 2021 - Στη δίνη των σκανδάλων

Credit Suisse: Ζημιές 1,7 δισ. δολ. το 2021 - Στη δίνη των σκανδάλων
Καταστροφική χρονιά για την Credit Suisse το 2021
Ζημιές 1,7 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Credit Suisse για το σύνολο του 2021, καθώς η ελβετική τράπεζα βυθίζεται στη δίνη των σκανδάλων.
Οι ζημιές για το δ΄τρίμηνο ανήλθαν σε 2,2 δισ. δολ. με την ελβετιοκή τράπεζα να εκτιμά ότι και τα κέρδη του 2022 θα επιβαρυνθούν από το κόστος αναδιάρθρωσης και αποζημίωσης.
Αν και η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας είχε σημειώσει μεγάλη ζημιά το τέταρτο τρίμηνο, ήταν ακόμα πιο μεγάλη από το αναμενόμενο, με τους αναλυτές να επισημαίνουν την πτώση στα έσοδα σε επιχειρηματικούς τομείς, καθώς και το υψηλό νομικό κόστος για την επενδυτική της τράπεζα. Αντίθετα, πολλοί από τους αντιπάλους της έχουν δημοσιεύσει ισχυρά αποτελέσματα.
Η Credit Suisse σημείωσε επίσης μείωση στα προσαρμοσμένα έσοδα προ φόρων για το πρώτο τρίμηνο.
Οι μετοχές της τράπεζας, οι οποίες έχουν χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας τους από τις αρχές του 2020, υποχώρησαν 4% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.
«Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να προτείνουμε στοιχήματα σε τίτλους της Credit Suisse» δήλωσε ο αναλυτής της ZKB Michael Kunz μετά τα αποτελέσματα.
Το φρικτό 2021 για τη Credit Suisse σημαδεύτηκε από την κατάρρευση κεφαλαίων χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με την αφερέγγυα βρετανική χρηματοοικονομική εταιρεία Greensill και μια εμπορική ζημία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κατάρρευση του επενδυτικού ταμείου Archegos.
Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους για το έτος υποχώρησαν σε ζημία 1,6 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σε σύγκριση με κέρδη 2,7 δισεκατομμυρίων φράγκων το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης