Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων X-Peng επεκτείνεται στην Ευρώπη

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων X-Peng επεκτείνεται στην Ευρώπη
Ο έβδομος σε μέγεθος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας επεκτείνεται σε Σουηδία και Ολλανδία

Η κινέζικη βιομηχανία Xpeng που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη, με στόχο τις αγορές της Σουηδίας και της Ολλανδίας.
Μέχρι τώρα η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου πουλούσε αυτοκίνητα η  Xpeng, που κατασκευάζει τα σεντάν P7 και P5 καθώς και τα σπορ οχήματα G3 και G9, ήταν η Νορβηγία. Άρχισε να εξάγει εκεί στα τέλη του 2020.
Η Xpeng δήλωσε ακόμη ότι θα ανοίξει ένα κατάστημα στη Στοκχόλμη μέσα στην  εβδομάδα και θα συνεργαστεί επίσης με τον τοπικό αντιπρόσωπο αυτοκινήτων Bilia.
Ενώ πρόσθεσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την ολλανδική μονάδα του ελβετικής εταιρείας διανομής οχημάτων Emil Frey, η οποία θα αναπτύξει το δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της στην Ολλανδία και θα διαχειρίζεται τα καταστήματά της εκεί.
Η Xpeng σκοπεύει να ανοίξει ένα κατάστημα στην Ολλανδία τον επόμενο μήνα, πρόσθεσε.
Με επικεφαλής τον πρώην στέλεχος της Alibaba He Xiaopeng, η Xpeng είναι ο έβδομος μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, αναπτύσσει τεχνολογίες έξυπνων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της έξυπνης καμπίνας και της αυτόνομης οδήγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης