Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - κορωνοϊός: Χρήση υπό προϋποθέσεις του φαρμάκου της Pfizer κατά της COVID-19

Κίνα - κορωνοϊός: Χρήση υπό προϋποθέσεις του φαρμάκου της Pfizer κατά της COVID-19
H εθνική κινεζική αρχή ιατρικών προϊόντων ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου της Pfizer "υπό προϋποθέσεις"

Tο πράσινο φως για τη χρήση "υπό προϋποθέσεις" του φαρμάκου κατά της COVID-19 του αμερικανικού φαρμακευτικού ομίλου Pfizer, το οποίο κυκλοφορεί υπό την εμπορική ονομασία Paxlovid, δόθηκε στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία φαρμάκων της χώρας.
Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη, καθώς το Πεκίνο φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ως τις 20 Φεβρουαρίου, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει κάποιες μικρές σποραδικές εστίες του ιού.
Ειδικότερα, η εθνική κινεζική αρχή ιατρικών προϊόντων "ενέκρινε" τη χρήση του φαρμάκου αυτού "υπό προϋποθέσεις" και, όπως κι άλλες χώρες, μόνον για τους ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρή μορφή της COVID-19, αναφέρει η ίδια στον ιστότοπό της.
Σημειώνεται ότι το Paxlovid έλαβε άδεια στα τέλη Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και έκτοτε σε περίπου 40 χώρες.
Η Pfizer έχει προβεί σε πωλήσεις του φαρμάκου αυτού που ανήλθαν σε 72 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και ελπίζει να παραγάγει 120 εκατομμύρια δόσεις καθ'όλη τη διάρκεια του 2022, ενώ θα συνεχίσει τις μελέτες και θα υποβάλλει τα αποτελέσματα στην κινεζική ρυθμιστική αρχή.
Στο μεταξύ, οι κινεζικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει κανένα ξένο εμβόλιο κατά της COVID-19 μέχρι στιγμής, ενώ το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε μόνο 40 νέες εγχώριες λοιμώξεις σε όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης