Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Κατάργησε τις μάσκες στους χώρους εργασίας – Επιστροφή στην κανονικότητα

Amazon: Κατάργησε τις μάσκες στους χώρους εργασίας – Επιστροφή στην κανονικότητα
Από την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 τέθηκε σε ισχύ το μέτρο – Προϋπόθεση του πιστοποιητικό εμβολιασμού
Σχετικά Άρθρα

Η Amazon ενημέρωσε το προσωπικό στις αποθήκες της στις ΗΠΑ και στις εγκαταστάσεις logistics ότι μετά τις 18 Μαρτίου 2022 θα μπορούν να πάρουν άδεια μετ’ αποδοχών εργαζόμενοι που νοσούν από Covid-19, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι αυτή την ημερομηνία θα έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα μπορούν να δουλεύουν χωρίς μάσκα από την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

Αιτιολόγηση της απόφασης

Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου απέδωσε την απόφασή του στη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ, στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού και σε σχετική γνωμοδότηση από τους εμπειρογνώμονες που συμβουλεύεται, αλλά και από τις αρχές δημόσιας υγείας.
«Πρόκειται για ένα θετικό σημάδι ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην πορεία προς την κανονική λειτουργία», αναφέρεται στο μήνυμα της εταιρείας.

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της πανδημία η Amazon έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από εργαζόμενους ότι τα πρωτόκολλα Covid που εφάρμοσε δεν ήταν επαρκή για την προστασία του προσωπικού.
Επισημαίνεται ότι η Amazon απασχολεί συνολικά περισσότερους από 1,6 εκατ. εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης σε όλο τον κόσμο.
Από την άδεια μετ’ αποδοχών εξαιρούνται οι νοσούντες που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για λόγους θρησκευτικούς ή για λόγους ιατρικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης