Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική έρευνα – ΗΠΑ: Τα επώδυνα συμπτώματα του Long Covid υποχωρούν με τη χρήση αντιισταμινικών φαρμάκων

Σημαντική έρευνα – ΗΠΑ: Τα επώδυνα συμπτώματα του Long Covid υποχωρούν με τη χρήση αντιισταμινικών φαρμάκων
Τα αντιισταμινικά, φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία αλλεργιών, λήφθηκαν από τα άτομα για τη θεραπεία του «μακράς διάρκειας Covid» (Long Covid)
Σχετικά Άρθρα

Δύο άτομα που πάσχουν από συμπτώματα του Covid πολύ μετά το τυπικό χρονικό πλαίσιο της νόσου (Long Covid), ανέφεραν σχεδόν πλήρη ανάρρωση μετά τη λήψη ημερήσιων δόσεων αντιισταμινικών χωρίς ιατρική συνταγή.
Τα αντιισταμινικά, φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία αλλεργιών, λήφθηκαν από τα άτομα για τη θεραπεία του «μακράς διάρκειας Covid» (Long Covid), επίσης γνωστή ως λοίμωξη PASC, μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και δεν έχει καθιερωμένο πρωτόκολλο θεραπείας.
Το PASC είναι μια αναδυόμενη παγκόσμια υγειονομική κρίση, με εκτιμώμενο επιπολασμό 30%.
Το PASC είναι συχνά επώδυνο, εξουθενωτικό και βλάπτει την καθημερινή λειτουργία.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ αναφέρουν ότι τα δύο τρίτα των ασθενών που νοσηλεύονται με SARS-CoV-2 αναπτύσσουν PASC εντός 6 μηνών μετά τη μόλυνση», σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Science Direct.

Τα αποτελέσματα

Μια λευκή γυναίκα στα 40, «η ασθενής 1» που πιστεύεται ότι προσβλήθηκε από τον Covid τον Ιανουάριο του 2020, εμφάνισε «βαθιά κόπωση, κακουχία και πονοκέφαλο» μέσα σε 72 ώρες από την έκθεση. Στη συνέχεια, το σώμα της άρχισε να εμφανίζει εξανθήματα, πόνο στο στήθος, νυχτερινές εφιδρώσεις, ξηρό βήχα, ζάλη).λπ.
Τον Ιούνιο, η γυναίκα έφαγε τυρί, το οποίο της προκάλεσε αλλεργία.
Ως αποτέλεσμα, πήρε 50 χιλιοστόγραμμα διφαινυδραμίνης ενός αντιισαμινικού χωρίς ιατρική συνταγή.
«Το επόμενο πρωί, παρατήρησε σημαντική ανακούφιση από την κόπωση και βελτιωμένη ικανότητα συγκέντρωσης.
Δεν πήρε επιπλέον αντιισαμιινικά για τις επόμενες 72 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασε επανεμφάνιση της κόπωσης και των άλλων συμπτωμάτων», αναφέρει η έρευνα.

Σημαντική βελτίωση

Έξι μήνες αργότερα, άρχισε να παίρνει 25 mg παμοϊκής υδροξυζίνης, ένα άλλο αντιισταμινικό, σε καθημερινή βάση.
Η «ασθενής 1» παρουσίασε μερική υποχώρηση των συμπτωμάτων.
Όταν η δόση αυξήθηκε στα 50 mg, είδε σχεδόν πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων.
Παρέμεινε σε αυτό το καθεστώς για περισσότερους από εννέα μήνες, αναφέροντας σημαντικές μειώσεις σε μώλωπες, εξανθήματα και πονοκεφάλους.
Η «ασθενής 1» έχει επιστρέψει τώρα στην εργασία της, κάνει μέτρια άσκηση και αναφέρει ότι έχει επιτύχει περίπου το 90% της προ-PASC κατάστασής της.
Η «ασθενής 2», μια άλλη γυναίκα που εργαζόταν ως δασκάλα, εμφάνισε πόνους στο σώμα και βήχα 48 ώρες μετά την έκθεσή της στον ιό., γράφει ο ιστότοπος Epoch Times.
Ένιωσε ρίγη, πόνο στο στήθος από την εισπνοή, πόνο στις αρθρώσεις, δύσπνοια, αϋπνία, δυσγευσία, κοιλιακό άλγος και αμφοτερόπλευρη ακροκυάνωση στα χέρια της τους επόμενους μήνες.
Άρχισε να παίρνει βρεφική ασπιρίνη και είδε μείωση σε ορισμένα συμπτώματα μετά από εννέα μήνες.
Δεκατρείς μήνες μετά τη νόσηση, η «ασθενής 2» άρχισε να παίρνει αντιισταμινική φεξοφεναδίνη.
Το επόμενο πρωί παρατήρησε μείωση των συμπτωμάτων, αναφέρει η έκθεση.
Συνέχισε λοιπόν καθημερινά τη διφαινυδραμίνη, οπότε σημείωσε αξιοσημείωτη βελτίωση και σημαντική υποχώρηση των συμπτωμάτων, όπως αναφέρεται στην έρευνα.
lasting.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης