Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δούμα καλεί τον Putin να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Donetsk, Luhansk στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσία: Η Δούμα καλεί τον Putin να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Donetsk, Luhansk στην ανατολική Ουκρανία
Η Δούμα ζητά οι δύο αυτές περιοχές της Ουκρανίας να γίνουν αυτόνομα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη
Σχετικά Άρθρα

Να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο επαρχιών του Donetsk και του Luhansk της ανατολικής Ουκρανίας καλεί τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin η Δούμα, η κάτω Βουλή της Ρωσίας, σε μια κίνηση που έρχεται να ρίξει «λάδι στη φωτιά» της ουκρανικής κρίσης, τη στιγμή που όλα δείχνουν αποκλιμάκωση, μετά τη μερική αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων από τη μεθόριο με την Ουκρανία.
«Η έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας για την ανάγκη να αναγνωριστούν η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και η Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk θα του διαβιβαστεί χωρίς καθυστέρηση» ανέφερε σε ανάρτηση του ο πρόεδρος της Δούμας, Vyacheslav Volodin, επισημαίνοντας ότι το κείμενο εγκρίθηκε «σε ολομέλεια» της Δούμας προκειμένου οι δύο περιοχές να γίνουν «αυτόνομα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη».
Υπενθυμίζεται πως οι δύο αυτές επαρχίες που βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία, τελούν υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, με την υποστήριξη της Μόσχας, τον ουκρανικό στρατό εδώ και οκτώ χρόνια.

Δεν τηρούν τις συμφωνίες του Μίνσκ

«Το Κίεβο δεν τηρεί τις συμφωνίες του Μινσκ.
Οι πολίτες και οι συμπατριώτες μας που ζουν στο Donbass χρειάζονται τη βοήθεια και την υποστήριξή μας» υποστήριξε ο Volodin.

Κρεμλίνο: Καμία επίσημη απόφαση

Ερωτηθείς για το θέμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmytry Peskov είπε στους δημοσιογράφους πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή «καμία επίσημη απόφαση», αλλά το αίτημα των βουλευτών «αντανακλά την άποψη του πληθυσμού» της Ρωσίας.
Ο Peskov υποστήριξε πως η Ρωσία έχει καταδείξει επανειλημμένα τη δέσμευσή της στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ και εξακολουθεί να θέλει την εφαρμογή τους.

Τι λέει η Ουκρανία

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών αυτών θα σήμαινε το τέλος της ειρηνευτικής διαδικασίας στην ανατολική Ουκρανία.
«Σε περίπτωση αναγνώρισης, η Ρωσία θα αποσυρόταν de facto και de jure από τις συμφωνίες του Μινσκ με όλες τις συνεπαγόμενες συνέπειες.
Έχουμε ήδη προειδοποιήσει εναντίον αυτής της θέσης» υπογράμμισε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Dmytro Kuleba.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης