Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση Biden κατηγορεί την ιστοσελίδα Zero Hedge για φιλορωσική προπαγάνδα!

Η κυβέρνηση Biden κατηγορεί την ιστοσελίδα Zero Hedge για φιλορωσική προπαγάνδα!
Στο στόχαστρο της CIA η ιστοσελίδα zerohedge
Σχετικά Άρθρα

H Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ κατηγόρησε την συντηρητική οικονομική ιστοσελίδα Zero Hedge, η οποία έχει 1,2 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας.
Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Associated Press, υπό την προϋπόθεσης της διατήρησης της ανωνυμίας τους, υπέδειξαν άρθρα του Zerohedge με τα οποία η αμερικανική κυβέρνηση του Προέδρου Joe Biden ότι υπερβάλλει σε σχέση με τις πιθανότητες μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Κάποια από τα άρθρα είχαν γραφτεί από άτομα που συνδέονται με το Strategic Cultural Foundation, οργάνωση που υποτίθεται ότι τιμωρήθηκε από την κυβέρνηση Biden επειδή διευκόλυνε την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2020, σύμφωνα με το ΑΡ.

Τι απαντά το Zerohedge

Το Zero Hedge έχει αρνηθεί κάθε αδικοπραξία και δήλωσε ότι δημοσιεύει διάφορες απόψεις στον ιστότοπό της.
Το Zero Hedge δήλωσε στο AP ότι «δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του Strategic Cultural Foundation και της ίδιας και επιπλέον αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάποιον να ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα συνδέεται με τη ρωσική προπαγάνδα».
"Είναι ένας από τους εκατοντάδες φορείς που συνεισφέρουν στην ιστοσελίδα μας με άρθρα τους – διότι εμείς σε αντίθεση με τα Mainstream Media, προσπαθούμε να δημοσιεύσουμε ένα ευρύ φάσμα απόψεων που καλύπτουν και τις δύο πλευρές της κάθε ιστορίας".
Μερικά από τα επίμαχα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο Zerohedge είχαν τίτλους "Το ΝΑΤΟ γλιστράει προς πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία", "Οι Αμερικανοί χρειάζονται μια θεωρία συνωμοσίας στην οποία μπορούν όλοι να συμφωνήσουν" και "Θέατρο παραλογισμού: Το Πεντάγωνο απαιτεί από τη Ρωσία να εξηγήσει γιατί έχει στρατεύματα σε ρωσικό έδαφος", αναφέρει το ΑΡ.
Το Zero Hedge δημοσίευσε κατόπιν τούτων ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι η ιστορία του AP βασίστηκε σε "ψευδή ισχυρισμό".
"Φυσικά, δεν υπάρχει πραγματική κατηγορία ότι η Zero Hedge συνεργάζεται απευθείας με οποιονδήποτε που έχει σχέση με τη Ρωσία ή τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών της - όπως παραδέχεται το ΑΡ", έγραψε το Zerohedge. 
Η ιστοσελίδα αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρισμούς περί διασυνδέσεων του Strategic Cultural Foundation με τη Ρωσία, λέγοντας ότι δεν συνεργάστηκε ποτέ με τη Ρωσία και δεν είναι σίγουρη ότι έχει οποιουδήποτε τύπου δεσμούς με τη χώρα.
"Ίσως, ίσως. Δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Alastair Crooke, ένας από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς στην ιστοσελίδα της Strategic Cultural Foundation είναι πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της MI6 και διπλωμάτης του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή πρώην Βρετανός κατάσκοπος. Ίσως είναι τώρα ένας διπλός πράκτορας που εργάζεται για τον Putin, αφού πέρασε δεκαετίες εργαζόμενος για τις υπηρεσίες κατασκοπίας του Ηνωμένου Βασίλειου;"  έγραψε, με ένα τόνο κοροϊδίας η Zerohedge.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης