Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ανταλλαγή πυρών στο Λουγκάνσκ - Νεκρός Ρώσος πολιτοφύλακας

Ουκρανία: Ανταλλαγή πυρών στο Λουγκάνσκ - Νεκρός Ρώσος πολιτοφύλακας
Δεν είναι γνωστό αν αυτό είναι η περιβόητη προβοκάτσια που πολλοί περίμεναν για να ξεκινήσουν ενδεχομένως και κάποια μεγαλύτερα επεισόδια ή αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.
Σχετικά Άρθρα

Aνταλλαγή πυρών σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη ρωσόφωνη περιφέρεια του Λουγκάνσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ρωσόφωνος πολιτοφύλακας από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Την είδηση μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός ξηγώντας ότι το Λουγκάνσκ, είναι μία από τις δύο περιφέρειες στο Nτονμπάς που de facto έχει αποσχιστεί από το Κίεβο και δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν ότι έχουν απαντήσει σε αυτά τα πυρά κατά των ουκρανικών θέσεων.
Όπως είπε ο δημοσιογράφος, δεν είναι γνωστό ακόμα αν αυτό είναι η περιβόητη προβοκάτσια που πολλοί περίμεναν για να ξεκινήσουν ενδεχομένως και κάποια μεγαλύτερα επεισόδια ή αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Πάνω από 3 ώρες το τετ α τετ Πούτιν - Σολτς

Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο και για αυτό πρότεινε την διεξαγωγή συνομιλιών με τη Δύση για να διασφαλισθεί η ίση ασφάλεια στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholtz, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν σήμερα, οι οποίες διήρκεσαν περισσότερο από τρεις ώρες και στις οποίες κυριάρχησαν η ουκρανική κρίση και ο αγωγός Nord Stream 2.
"Να πάρει η ευχή, είναι υποχρέωσή μας να αποτρέψουμε μια πολεμική κλιμάκωση!", δήλωσε από την πλευρά του ο Scholtz και κάλεσε τον ρώσο Πρόεδρο σε απευθείας συνομιλίες για τη διένεξη με την Ουκρανία.
Περιέγραψε ως "καλό σημάδι" τη μερική απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα και τόνισε ότι τα προβλήματα ασφάλειας στην Ευρώπη μπορούν να λυθούν "μόνο με τη Ρωσία και όχι εναντίον της".
Προειδοποίησε ωστόσο και ότι "σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, σίγουρα ξέρουμε τι να κάνουμε".

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΝΑΤΟ

"Υπάρχουν λόγοι για συγκρατημένη αισιοδοξία", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις από τη Μόσχα ότι η διπλωματία πρέπει να συνεχιστεί, κι αυτός είναι ένας λόγος για "συγκρατημένη αισιοδοξία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης