Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JP Morgan άνοιξε γραφείο στο Metaverse

Η JP Morgan άνοιξε γραφείο στο Metaverse
H JPMorgan είναι η πρώτη τράπεζα της Wall Street που ξεκίνησε να έχει παρουσία στο metaverse.
Σχετικά Άρθρα

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο CEΟ της JP Morgan, Jamie Dimon χαρακτήριζε το bitcoin "απάτη" και έκανε αστειάκια λέγονταν ότι θα απολύσει όποιον υπάλληλο της JP Morgan αγοράσει ψηφιακά νομίσματα.
Και όμως, άλλαξε κι αυτός. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η JP Morgan άνοιξε το πρώτο της γραφείο στο metaverse, στην Decentraland, μια από τις πολλές πλατφόρμες metaverse, η οποία υποστηρίζεται από την Ομάδα Ψηφιακού Νομίσματος (η οποία δημιούργησε επίσης το Greyscale Bitcoin Trust).
Αυτό που αποκαλείται 'αίθουσα της JP Morgan' φέρεται να δημιουργήθηκε από την Onyx, τη μονάδα blockchain της JPM.
"Η JPMorgan Chase &Co. έχει μια αίθουσα στο metaverse: Τους επισκέπτες καλωσορίζει ένα ψηφιακό πορτρέτο του Jamie Dimon και μια τίγρη. Ανεβείτε τη σκάλα και θα παρακολουθήσετε την παρουσίαση ενός στελέχους για την οικονομία των κρυπτονομισμάτων", γράφει το Bloomberg.
"Η αίθουσα της JP Morgan βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Metajuku στο Decentraland, ένα metaverse που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης και υποστηρίζεται από την Ομάδα Ψηφιακού Νομίσματος. Η Onyx, η μονάδα blockchain της JP Morgan που δημιουργήθηκε το 2020, δημιούργησε την αίθουσα, καθώς κυκλοφορούσε ένα έγγραφο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να διερευνήσουν ευκαιρίες στο metaverse" συνεχίζει.

Παρά τον παρατεταμένο σκεπτικισμό του Dimon με τα κρυπτονομίσματα

Η παρουσία του Dimon είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς η JPMorgan είναι «η πρώτη τράπεζα της Wall Street που ξεκίνησε να έχει παρουσία στο metaverse». Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα είναι "υπέρμαχος της τεχνολογίας blockchain και της χρήσης της στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές εδώ και χρόνια". Το πρακτορείο παραπέμπει στο "νόμισμα JPM" ως αποδεικτικό στοιχείο, προφανώς όμως έχει ξεχάσει τις καταγγελίες του Dimon για τα κρυπτονομίσματα. Τελευταία φορά που μίλησε ο Dimon είχε πει ότι ακόμη παραμένει "σκεπτικιστής" για τα κρυπτονομίσματα. Αλλά το Twitter δεν ξεχνά ποτέ.
Ο όμιλος Onyx της JPM κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα μια Λευκή Βίβλο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η JPM μπορεί να διερευνήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες στο metaverse.
Η Λευκή Βίβλος αρχίζει ως εξής: «Τα στοιχεία μιας νέας ψηφιακής εποχής συγκλίνουν σε κλίμακα. Το metaverse είναι η κινητήρια δύναμη που ενώνει αυτά τα στοιχεία σε μια ενοποιημένη, καθηλωτική εμπειρία."
Στη Λευκή αυτή Βίβλο πλέον η JP Morgan δεν καταγγέλλει πια τα κρυπτονομίσματα ούτε λέει ότι το blackchain ή η αντίληψη της αποκεντρωμένης εκκαθάρισης των συναλλαγών αποτελούν "απάτη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης