Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί κουράστηκαν, καιρός να χαλαρώσουμε τα περιοριστικά μέτρα

Fauci (ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί κουράστηκαν, καιρός να χαλαρώσουμε τα περιοριστικά μέτρα
Σε συνέντευξη του στο Reuters, o κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Fauci εξήγγειλε τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Anthony Fauci δήλωσε ότι ήρθε η ώρα οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αν και απομένουν κάποιοι κίνδυνοι από τον covid 19.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, o Fauci δήλωσε πως οι Πολιτείες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ανάγκη της προστασίας των πολιτών από τον covid19 και την αυξανόμενη κούραση των ανθρώπων από δύο χρόνια πανδημίας.
"Δεν υπάρχει τέλεια λύση», δήλωσε ο Fauci, κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Joe Biden και μέλος της Ομάδας Αντιμετώπισης COVID-19 του Λευκού Οίκου.
Νωρίτερα, αξιωματούχοι Υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είχαν δηλώσει ότι ετοιμάζουν νέες οδηγίες covid-19 καθώς τα κρούσματα που προκαλούνται από τη μετάλλαξη Omicron μειώνονται και υποχωρούν οι νοσηλείeς και οι θάνατοι.

Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

Ο νέος σχεδιασμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έρχεται τη στιγμή που όλο και περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς κατά του covid-19 λόγω μείωσης των κρουσμάτων.
Ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 40% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγής στα νοσοκομεία μειώθηκε κατά 28% και ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων μειώθηκε κατά 9%, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.
Έσι διάφορες Πολιτείες μεταξύ των οποίων το New Jersey, η New York, η California, το Connecticut, το Delaware, το Oregon ετοιμάζονται να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.
"Γεγονός είναι ότι ο κόσμος και οι Ηνωμένες Πολιτείες και ιδιαίτερα ορισμένα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν κουραστεί με τον covid - απλά πρέπει πραγματικά να πάρουν τη ζωή τους πίσω", είπε ο Fauci.
"Δεν πρέπει να είμαστε απερίσκεπτοi και να αφήνουμε κάθε μέτρο προφύλαξης στην άκρη, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση", πρόσθεσε.
Ακόμη και σήμερα πάντως τα κρούσματα COVID παραμένουν υψηλά και περίπου 2.200 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε μέρα, οι περισσότεροι από τους οποία δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ο Fauci  παραδέχθηκε ότι οι αναθεωρημένες πολιτικές των Πολιτειών μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων αλλά πρόσθεσε ότι η πολύ αυστηρή εφαρμογή πολιτικών πρόληψης ήταν επίσης επιβλαβής.
"Είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, στην ανάπτυξη των παιδιών, στα σχολεία - ολα αυτά πρέπει κάπως να τα ισορροπήσουμε".

Κατάργηση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θα εκδώσουν νέες οδηγίες covid-19, που θα αφορούν και αλλαγές στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, δήλωσε η Διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα δώσει ο φόρτος των νοσοκομείων.
Το CDC αναμένει ότι πολλές από τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές θα εκδοθούν στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, περίπου την ίδια στιγμή που καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες.
"Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους ένα διάλειμμα από πράγματα όπως τη χρήση μάσκας όταν βελτιωθούν τα πράγματα ώστε να έχουν αργότερα τη δυνατότητα να τις ξαναφορέσουν, αν επιδεινωθούν τα πράγματα, δήλωσε ο Walensky.
Ο Walensky προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να φορούν υποχρεωτικά μάσκα όταν έχουν συμπτώματα και είναι θετικοί σε COVID-19, δέκα ημέρες μετά το θετικό τεστ ή μετά από επαφή με κάποιον που νοσεί από COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης