Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φυσικό αέριο: Άλμα 7,3% της τιμής στην Ευρώπη, λόγω της έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας

Φυσικό αέριο: Άλμα 7,3% της τιμής στην Ευρώπη, λόγω της έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας
Σε άνοδο οι τιμές του φυσικού αερίου στη spot αγορά καθώς οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την πολεμική ρητορική
Σχετικά Άρθρα

Άλμα κατέγραψαν oι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, λόγω της επίμονης κλιμάκωσης των προειδοποιήσεων των ΗΠΑ για μια επικείμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, μολονότι η Μόσχα επιμένει ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο εισβολής στη γειτονική της χώρα.
Ο Anthony Blinken, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, περιέγραψε από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα ολόκληρο σχέδιο με το οποίο η Ρωσία θα μπορούσε να δικαιολογήσει και να διεξαγάγει μια εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο ταυτόχρονα πρότεινε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavroff, δίνοντας το μήνυμα ότι παρά την πολεμική ρητορική, μπορεί να υφίσταται διπλωματική διέξοδος.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη παρουσίασε μεγάλη άνοδο 7,3%, μετά από δύο ημέρες πτώσης, ενώ το ολλανδικό συμβόλαιο αναφοράς για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο έφτασε να ενισχύεται κατά 8,9% πριν τελικά κλείσει στο +7,3%, στα 74,914 ευρώ η μεγαβατώρα.
Το αντίστοιχο συμβόλαιο για τη Βρετανία έκλεισε με αύξηση 7,6%, ενώ τα futures της γερμανικής ηλεκτρικής ενέργειας έφτασαν να κερδίζουν έως και 5,2%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης