Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμμορία Βουλγάρων ύποπτη για ξέπλυμα χρήματος, σε συνεργασία με την Credit Suisse - Άρχισε η πρώτη ποινική δίκη τράπεζας στην Ελβετία

Συμμορία Βουλγάρων ύποπτη για ξέπλυμα χρήματος, σε συνεργασία με την Credit Suisse - Άρχισε η πρώτη ποινική δίκη τράπεζας στην Ελβετία
Το κατηγορητήριο επικεντρώνεται στις σχέσεις που είχαν η Credit Suisse και η πρώην υπάλληλος της με τον πρώην Βούλγαρο παλαιστή Evelin Banev και τους συνεργάτες του
Δολοφονίες, λαθρεμπόριο κοκαΐνης και ξέπλυμα χρήματος είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες που εμπλέκουν την Credit Suisse με συμμορία Βουλγάρων, όπως φάνηκε στην πρώτη ποινική δίκη που αντιμετωπίζει ελβετική τράπεζα.
Σύμφωνα με το Reuters, στην πρώτη ποινική δίκη μεγάλης τράπεζας στην Ελβετία, η Credit Suisse και μία από τους πρώην υπαλλήλους της αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι επέτρεψαν σε μια βουλγαρική συμμορία διακίνησης κοκαΐνης να ξεπλύνει εκατομμύρια ευρώ.
Η τράπεζα και η κατηγορούμενη τραπεζίτης αρνούνται οποιαδήποτε αδικοπραγία, όπως το κατηγορητήριο επικεντρώνεται στις σχέσεις που είχαν η Credit Suisse και η πρώην υπάλληλος της με τον πρώην Βούλγαρο παλαιστή Evelin Banev και τους συνεργάτες του.

Ξέπλυμα χρήματος

Η γυναίκα τραπεζίτης, η οποία κατηγορείται ότι βοήθησε στην απόκρυψη της εγκληματικής προέλευσης των χρημάτων μέσω συναλλαγών άνω των 146 εκατ. ελβετικών φράγκων, εμφανίστηκε στο Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο στην Bellinzona στη νότια Ελβετία μαζί με τους διευθυντές της που κατέθεσαν.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μεταξύ 2004 και 2008.
Ένας εκπρόσωπος της Credit Suisse είπε ότι η τράπεζα έχει απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς και ότι ήταν πεπεισμένη ότι η πρώην υπάλληλος της ήταν αθώα.
Η Credit Suisse αμφισβητεί την παράνομη προέλευση των χρημάτων, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το απολογητικό σημείωμα, λέγοντας ότι ο Evelin Banev και ο κύκλος του διαχειρίζονταν νόμιμες επιχειρήσεις στον τομέα των κατασκευών, της χρηματοδοτικής μίσθωσης και των ξενοδοχείων.
Ο Evelin Banev δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Ελβετία, αλλά καταδικάστηκε στην Ιταλία για διακίνηση ναρκωτικών το 2017 και στη Βουλγαρία το 2018 για ξέπλυμα χρήματος.
Συνελήφθη τον Σεπτέμβριο στην Ουκρανία καθώς χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία ζήτησαν τη σύλληψή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης