Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Επιστρέφουν από τη Δευτέρα 21/2 οι τουρίστες, μετά από σχεδόν 2 χρόνια

Αυστραλία: Επιστρέφουν από τη Δευτέρα 21/2 οι τουρίστες, μετά από σχεδόν 2 χρόνια
Οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα

Μετά από σχεδόν μία διετία που κράτησε κλειστά τα σύνορά της λόγω πανδημίας, η Αυστραλία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη Δευτέρα 21/2 εκ νέου ξένους τουρίστες, βασιζόμενη στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 και στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.
«Η αναμονή τελείωσε», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison, ενημερώνοντας δημοσιογράφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μελβούρνης, αν και αυτό που μένει να φανεί είναι το κατά πόσο οι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν τη χώρα που έχει χαρακτηριστεί «φρούριο Αυστραλία» λόγω των αυστηρών συνοριακών ελέγχων που εφαρμόζει.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, όμως όσοι δεν έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων θα πρέπει να έχουν ειδική εξαίρεση για να εισέλθουν στη χώρα και θα υπόκεινται σε περιορισμούς καραντίνας.
Σημειώνεται ότι η Αυστραλία αίρει σταδιακά τους συνοριακούς περιορισμούς από τον Νοέμβριο, επιτρέποντας πρώτα στους Αυστραλούς να ταξιδέψουν και στη συνέχεια την είσοδο στους φοιτητές και τους εργαζόμενους από το εξωτερικό.
Από τη Δευτέρα 21/2 στη χώρα θα μπορούν να εισέρχονται όσοι ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής, αλλά και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Περί αριθμών πανδημίας

Πάνω από 2,7 εκατ. κρούσματα στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί από τότε που η μετάλλαξη Omicron εμφανίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου.
Έχοντας ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά εμβολιασμού, καθώς πάνω από το 94% των πολιτών ηλικίας 16 ετών και άνω είναι διπλά εμβολιασμένοι, έχουν καταγραφεί λιγότεροι από 5.000 θάνατοι.
Σήμερα, η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 16.600 κρούσματα κορωνοϊού και τουλάχιστον 33 θανάτους, κυρίως στις τρεις πολυπληθέστερες πολιτείες (Νέα Νότια Ουαλία, Βικτόρια, Κουίνσλαντ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης