Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα – σοκ: Δύο έφηβοι πέθαναν από μυοκαρδίτιδα λίγο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer για Covid

Έρευνα – σοκ: Δύο έφηβοι πέθαναν από μυοκαρδίτιδα λίγο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer για Covid
Και τα δύο αγόρια βρέθηκαν νεκρά στο κρεβάτι τους, το ένα τρεις ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer και το άλλο τέσσερις ημέρες επίσης μετά τη δεύτερη
Σχετικά Άρθρα

Οι νεκροψίες σε δύο έφηβους, που πέθαναν λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer για τον Covid δείχνουν ότι η μυοκαρδίτιδα ήταν η κύρια αιτία θανάτου.
Και τα δύο αγόρια βρέθηκαν νεκρά στο κρεβάτι τους, το ένα τρεις ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer και το άλλο τέσσερις ημέρες επίσης μετά τη δεύτερη.
Κανένα αγόρι δεν κατονομάστηκε και οι ημερομηνίες θανάτου δεν έγιναν σαφείς.
Οι ερευνητές ονόμασαν αυτό που πέθανε νωρίτερα Αγόρι Α και το άλλο Αγόρι Β.
Το αγόρι Α
αισθάνθηκε πονοκέφαλο και προβλήματα στο στομάχι μετά τον εμβολιασμό, αλλά είπε ότι τα συμπτώματά του βελτιώνονταν πριν πεθάνει.
Δεν είχε ιστορικό προηγούμενων ιατρικών προβλημάτων
Το αγόρι Β δεν ένιωσε το παραμικρό και δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.
Κανένα από τα δύο δεν παρουσίασε εμφανή καρδιακά συμπτώματα.
Κανένας από τα δύο δεν είχε προσβληθεί από τον Covid στο παρελθόν, ούτε είχαν την ασθένεια όταν υποβλήθηκαν σε μεταθανάτιο έλεγχο, γράφουν σε δημοσίευμά τους οι Epoch Times.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Οι διευρυμένες ιατροδικαστικές τοξικολογικές εξετάσεις ήταν επίσης αρνητικές για φάρμακα και ναρκωτικές ουσίες.
Η τυπική μυοκαρδίτιδα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των μυϊκών κυττάρων, που ονομάζονται μυοκύτταρα, που πεθαίνουν.
Αλλά στα αγόρια, οι ιατροδικαστές βρήκαν μη φυσιολογικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των υπερηωσινοφιλικών μυοκυττάρων ή των καρδιακών μυϊκών κυττάρων υπερφορτωμένα με λευκά αιμοσφαίρια.
«Αυτό το μοτίβο φλεγμονής είναι αντίθετα παρόμοιο με αυτό που παρατηρείται στο μυοκάρδιο ασθενών που διαγιγνώσκονται κλινικά με Takotsubo, τοξική ή «στρες» μυοκαρδιοπάθεια, η οποία είναι μία προσωρινή φλεγμονή του μυοκαρδίου που μπορεί να αναπτυχθεί σε ασθενείς με ακραία σωματική, χημική ή μερικές φορές αγχωτική κατάσταση», έγραψαν οι ιατροδικαστές σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Archives of Pathology & Laboratory Medicine.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι καρδιακές αλλοιώσεις στα αγόρια οφείλονται στην επίδραση της αδρεναλίνης στα καρδιακά κύτταρα που ονομάζονται καρδιομυοκύτταρα, με «υπερβολικά πληθωρική ανοσολογική απόκριση» και καρδιακή φλεγμονή παρόμοια με την ανάπτυξη προβλημάτων που παρουσιάζονται σε ορισμένους ασθενείς που έχουν Covid ή πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο.
Οι ιατροδικαστές πιστεύουν, πως η καρδιακή φλεγμονή είναι ο «πρωταρχικός παράγοντας» στους θανάτους και ενθάρρυναν τους υγειονομικούς να γνωρίζουν ότι τα καρδιακά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό διαφέρουν από την τυπική μυοκαρδίτιδα.

Μυοκαρδίτιδα μετά τα εμβόλια mRNA

Ο Dr. Peter McCullough, καρδιολόγος στο Τέξας που δεν συμμετείχε στη μελέτη, είπε ότι τα ευρήματα «επιβεβαιώνουν δυστυχώς τη θανατηφόρα μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο Covid-19».
«Η ιστοπαθολογία καταδεικνύει μια μοναδική μορφή μυοκαρδίτιδας που μπορεί να είναι ειδική για τα εμβόλια mRNA, υποδηλώνοντας ότι η πρωτεΐνη Spike βλάπτει τα περικύτταρα που περιβάλλουν τα τριχοειδή και τα καρδιομυοκύτταρα», είπε ο McCullough στους The Epoch Times.
Ο γιατρός James Gill,
επικεφαλής της έρευνας – μελέτης δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, όπως και η Pfizer.
H μυοκαρδίτιδα έχει εμφανιστεί σε μεγαλύτερο από τον αναμενόμενο αριθμό νεαρών ανδρών και σε ορισμένες νέες γυναίκες, μετά τη λήψη των εμβολίων Pfizer ή Moderna για τον Covid, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ.
Το πρόβλημα είναι το πιο έντονο μετά τη δεύτερη δόση οποιουδήποτε εμβολίου, και τα δύο συνιστώνται σε πρωτογενείς σειρές δύο δόσεων.
Αναλυτές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που έλεγχαν τις αναφορές του συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου (VAERS) που υποβλήθηκαν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 σχετικά με θανάτους με μυοκαρδίτιδα μετά από μια πρώτη σειρά εμβολιασμών Pfizer ή Moderna, απέκλεισαν το ενδεχόμενο μυοκαρδίτιδας σε πέντε από τις 13 περιπτώσεις λόγω ανεπαρκών πληροφοριών, όπως η έλλειψη νεκροψίας είπε ο Dr. Tom Shimabukuro, μέλος της ομάδας ασφάλειας εμβολίων του CDC, στη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του οργανισμού κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης.
Σε πέντε από τις περιπτώσεις, τα CDC εντόπισαν «πιθανά μολυσματικά αίτια», που σημαίνει ότι δεν θα κριθούν θάνατοι από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, είπε ο Shumabukuro.
Οι άλλοι δύο βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα, εδώ και μήνες.
Οι αναφορές αφορούσαν άτομα κάτω των 30 ετών. Μια έρευνα του VAERS στις 17 Φεβρουαρίου βρήκε 57 αναφορές θανάτων με μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα, μια σχετική πάθηση, μετά από εμβολιασμό Pfizer ή Moderna.

heart.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης