Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ολική επαναφορά του Donald Trump στα social media στις 21/2 μετά τη λογοκρισία από Facebook και Twitter

ΗΠΑ: Ολική επαναφορά του Donald Trump στα social media στις 21/2 μετά τη λογοκρισία από Facebook και Twitter

H πλατφόρμα Truth Social θα διαθετει περίπου 500 χρήστες στη δοκιμαστική έκδοση, ενώ το λανσάρισμα γίνεται από ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα, την Trump Media & Technology Group (TMTG).

Σχετικά Άρθρα

Η πολυαναμενόμενη δυναμική επιστροφή του Donald Trump στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social μετά το «κατέβασμα» των λογαριασμών του από το Facebook και το twitter με αφορμή τα γεγονότα στο Καπιτώλιο φαίνεται ότι θα λάβει χώρα στο App Store της Apple τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, όπως αποκαλύπτει το Reuters την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 – και έχουν προαναγγείλει τα φιλικά στον πρώην πρόεδρο της Αμερική media εδώ και καιρό –σύμφωνα με ανάρτηση στελέχους του επιτελείου του κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης.
Και μάλιστα, η επιλογή της ημέρας δεν φαίνεται καθόλου τυχαία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει ένα δυναμικό come -back στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εορτή της Ημέρας των Προέδρων των ΗΠΑ.
Η εφαρμογή που Donald Trump, είχε «υποσχεθεί» στους οπαδούς του, έρχεται έναν χρόνο μετά την διαγραφή των λογαριασμών του πρώην προέδρου από τις πλατφόρμες του Facebook, του Twitter αλλά και του YouTube της Alphabet.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, το Truth Social έχει περίπου 500 χρήστες στη δοκιμαστική του έκδοση, ενώ το λανσάρισμα γίνεται από ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα, την Trump Media & Technology Group (TMTG).

Είμαστε έτοιμοι

Σε μια σειρά αναρτήσεων, ένας επίσημος λογαριασμός για τον επικεφαλής προϊόντων του δικτύου, που αναφέρεται ως Billy B., απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή από άτομα που προσκλήθηκαν να τη χρησιμοποιήσουν κατά τη δοκιμαστική φάση της.
Ένας χρήστης τον ρώτησε πότε η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη αυτή την εβδομάδα για δοκιμαστές beta, θα κυκλοφορήσει στο κοινό, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που προβλήθηκαν από το Reuters.
«Είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε στο Apple App Store για τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου», απάντησε το στέλεχος.

Υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο μεγαλύτερος γιος του Trump, Donald Junior, δημοσίευσε στο Twitter ένα στιγμιότυπο του πιστοποιημένου λογαριασμού του πατέρα του στο @realDonaldTrump Truth Social με μία ανάρτηση: «Ετοιμαστείτε!
Ο αγαπημένος σας Πρόεδρος θα δει εσύ σύντομα!”
Με επικεφαλής τον πρώην Ρεπουμπλικανό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Devin Nunes, το Trump Media & Technology Group (TMTG), το εγχείρημα πίσω από το Truth Social, θα ενταχθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο εταιρειών τεχνολογίας που τοποθετούνται ως υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και ελπίζουν να προσελκύσουν χρήστες που αισθάνονται τις απόψεις τους καταστέλλονται σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube.

Σε δοκιμαστική φάση

Εκτός από τη δημοσίευση που αποκαλύπτει την ημερομηνία κυκλοφορίας της Δευτέρας (21/2, τα στιγμιότυπα οθόνης που είδε το Reuters δείχνουν ότι η εφαρμογή βρίσκεται τώρα στην έκδοση 1.0, υποδηλώνοντας ότι έχει φτάσει σε ένα επίπεδο έτοιμη για δημόσια κυκλοφορία.
Μέχρι την Τετάρτη, ήταν στην έκδοση 0.9, σύμφωνα με δύο άτομα με πρόσβαση σε αυτήν την έκδοση.
Εκπρόσωπος της TMTG δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.
Η καταχώριση του App Store της Apple δείχνει ότι το Truth Social αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία που επιβεβαίωσε μια πηγή κοντά στο εγχείρημα τον Ιανουάριο.
Όμως τις τελευταίες εβδομάδες ο Nunes είχε δηλώσει δημόσια ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορούσε μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Έντονη δραστηριότητα

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, ο Nunes ήταν στην εφαρμογή και παρότρυνε τους χρήστες να ακολουθήσουν περισσότερους λογαριασμούς, να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο και να συμμετέχουν σε συνομιλίες, σε μια προφανή προσπάθεια να εξάψουν δραστηριότητα, σύμφωνα με ένα άτομο με γνώση του θέματος.
Μεταξύ των αναρτήσεων του Nunes, καλωσόρισε έναν νέο χρήστη που φαινόταν να είναι Καθολικός ιερέας και τον ενθάρρυνε να προσκαλέσει περισσότερους ιερείς να συμμετάσχουν, σύμφωνα πηγή κοντά στο επιτελείο του πρώην προέδρου.
Donald J. Trump demonstrated in 2015 how he uses Twitter. He has not been able to post messages since early 2021, when Twitter and Facebook kicked him off their platforms.
H ανεξάρτητη πορεία

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο Donald Trump είχε αναγγείλει ότι δημιούργησε τον όμιλο Trump Media Technology Group, ο οποίος θα έχει μια συνδρομητική υπηρεσία βίντεο με την ονομασία TMTG+ με ψυχαγωγικές εκπομπές, ειδήσεις και podcasts, καθώς και τη νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα στιγμιότυπα οθόνης του λογαριασμού του στην Truth Social δείχνουν ότι εντάχθηκε στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης στις 10 Φεβρουαρίου.
Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου 2022 είχε 175 ακολούθους ενώ δημοσιογράφος της DailyMail σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στις 16/2 ζήτησε πρόσβαση στην πλατφόρμα, αλλά μπήκε σε λίστα αναμονής.

Πρόσβαση στην αλήθεια

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μια προηγούμενη πιλοτική έκδοση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyDot.
Ο ιστότοπος εμφάνιζε μια σελίδα σύνδεσης που προοριζόταν για χρήστες στους οποίους είχε χορηγηθεί πρώιμη πρόσβαση στην πλατφόρμα.
«Καλώς ήρθατε στην πιλοτική έκδοση της TRUTH Social», ανέφερε το μήνυμα καλωσορίσματος στην πλατφόρμα.
«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που σας έχουμε εδώ και εκτιμούμε πραγματικά την υπομονή σας, ενώ κάνουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ πιο προσιτή σε όλους».
Η πιλοτική έκδοση της πλατφόρμας “κατέβηκε” λίγο μετά την κοινοποίηση της διεύθυνσής της στο διαδίκτυο.
Το domain του ιστότοπου ανακατευθύνει τώρα τους χρήστες στο truthsocial.com, όπου μπορούν να μπουν στη λίστα αναμονής.

Στα 5,3 δισ. δολ. η αξία της TMTG

Τον περασμένο μήνα, η TMTG αποτιμήθηκε στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση την τιμή της μετοχής της Digital World Acquisition Corp (DWAC) που χρησιμοποιήθηκε για να εισαχθεί η επιχείρηση του Trump στο χρηματιστήριο και η οποία αυξήθηκε κατά 20% μετά την εμφάνιση λεπτομερειών για την εισαγωγή της πλατφόρμας στο κατάστημα εφαρμογών της Apple.
Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία διαθέσιμη σχετικά με τα οικονομικά, τα στελέχη ή άλλες δραστηριότητές της TMTG.
Ωστόσο, τον Οκτώβριο η εταιρεία ανακοίνωσε την συγχώνευσή της με την DWAC, η οποία φέρεται να χορήγησε 293 εκατ. δολάρια στην TMTG με αντάλλαγμα μετοχές της εταιρείας.
Η DWAC είχε κεφαλαιοποίηση σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια όταν έγινε γνωστή η είδηση της συγχώνευσης.

Φιλελεύθερη κοινοπραξία ενάντια στις Big Tech

Ο Trump, ο οποίος θα είναι πρόεδρος της TMTG, ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη δημιουργία της Truth Social το περασμένο φθινόπωρο, λέγοντας ότι η πλατφόρμα θα δημιουργήσει ένα αντίπαλο κοινωνικό δίκτυο στην τρέχουσα «φιλελεύθερη κοινοπραξία μέσων ενημέρωσης» και «θα αντεπιτεθεί στις εταιρείες Big Tech της Silicon Valley, οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει τη μονομερή εξουσία τους για να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές στην Αμερική».
«Δημιούργησα το TRUTH Social και το TMTG για να αντισταθώ στην τυραννία των Big Tech.
Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, αλλά ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει φιμωθεί», δήλωσε τον Οκτώβριο.
Ο John Scott, εκτελεστικός παραγωγός των τηλεοπτικών εκπομπών Deal or No Deal και του America’s Got Talent, ορίστηκε επικεφαλής των εταιρικών δραστηριοτήτων της TMTG+ και θα επιβλέπει την υπηρεσία.

Θα έχουμε αλλαγή σκηνικού social media από την Alt-right;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Times την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, καταγράφεται μια στροφή η οποία ουδεις γνωρίζει που θα οδηγήσει...
Το Gettr, το αντίπαλον δέος της Alt-right στο Twitter που ιδρύθηκε πέρυσι από έναν πρώην σύμβουλο του Trump , χαρακτηρίζεται από του οπαδούς του ως καταφύγιο από τη λογοκρισία.
Αυτό είναι παρόμοιο με το Parler - ουσιαστικά έναν άλλο κλώνο του Twitter που υποστηρίζεται από τη Rebekah Mercer, δωρητή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Το MeWe και το CloutHub είναι παρόμοια με το Facebook, αλλά υποστηρίζουν ότι δεν έχουν φιλελεύθερες προκαταλήψεις

Το επιχειρηματικό στοίχημα

Εκατομμύρια χρήστες έχουν εγγραφεί σε αυτές τις λεγόμενες πλατφόρμες alt-tech ή εναλλακτικές πλατφόρμες, προσελκυμένοι από την υπόσχεση ενός χώρου που δεν θα είναι δεμένο από αυτό που θεωρούν λογοκρισία των συντηρητικών φωνών.
Ωε επιχειρηματική δραστηριότητα όμως είναι ακόμη αμφιλεγόμενη…
«Υπάρχει κοινό και αγορά, αλλά δεν είναι τεράστια», είπε η Shannon McGregor, καθηγήτρια δημοσιογραφίας και μέσων ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, η οποία έχει μελετήσει πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν μια έκδοση του Διαδικτύου όπου να υπάρχουν όλες οι απόψεις»

Η συμπεριφορά των χρηστών

Οι περισσότερες start-ups alt-tech κυνηγούν την ίδια ομάδα χρηστών, πολλοί από τους οποίους μπορεί να αφιερώνουν μόνο ένα κλάσμα του χρόνου τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πολιτικά κομματικούς σκοπούς.
Επίσης, οι δεξιοί opinion makers που προσελκύουν μεγάλο κοινό έχουν ήδη μεγάλες, εδραιωμένες διαδικτυακές βάσεις θαυμαστών στα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που τους καθιστά απίθανο να μεταβούν εντελώς σε μια νέα πλατφόρμα, εκτός και αν έχουν παγώσει.

Τι λένε τα νούμερα

Οι εναλλακτικές πλατφόρμες ισχυρίζονται ότι έχουν εγγράψει δεκάδες εκατομμύρια χρήστες.
Οι αριθμοί χρηστών για τις περισσότερες από αυτές τις εταιρείες — ή ο τρόπος με τον οποίο ορίζουν τους χρήστες — είναι δύσκολο να επαληθευτούν καθώς συχνά δεν παρακολουθούνται ανεξάρτητα.
Ωστόσο, είναι απίθανο να αποτελέσουν μια σοβαρή ανταγωνιστική πρόκληση για τις κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, οι οποίες έχουν δισεκατομμύρια χρήστες, επισημαίονουν οι ειδικοί.
Για παράδειγμα, υπάρχουν περισσότεροι από 1,9 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Facebook καθημερινά και 211 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες καθημερινά στο Twitter που βλέπουν διαφημίσεις.

Πολιτικός προσανατολισμός

Πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι επιθυμούν ένα κοινωνικό δίκτυο που εξυπηρετεί την τον πολιτικό του προσανατολισμό ή συχνά δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Twitter ή το Facebook, δήλωσε ο Weiai Xu, επίκουρος Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης-Amherst.
Έτσι, οι μεγάλες πλατφόρμες παραμένουν σημαντικά οχήματα για τους «κομματικούς χρήστες» για να εκπέμπουν τα μηνύματά τους, δήλωσε ο κ. Xu.

Εξάρτηση από το twitter

Οι πλατφόρμες Gettr, Parler και Rumble βασίστηκαν στο Twitter για να ανακοινώσουν την υπογραφή μιας νέας δεξιάς προσωπικότητας ή influencer.
Η Parler, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε το Twitter για να δημοσιεύσει έναν σύνδεσμο προς μια ανακοίνωση ότι η Melania Trump, η πρώην πρώτη κυρία, έκανε την πλατφόρμα «σπίτι» της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Tα Alt-right social Media ευδοκιμούν κυρίως λόγω του πολιτικού προσανατολισμού, δήλωσε ο Mark Weinstein, ο ιδρυτής του MeWe, μιας πλατφόρμας με 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες που παρουσιάζεται ως εναλλακτική στο Facebook.
Truth Social Cost | Is Truth Social A Paid App?
Τα δίκτυα των ομοφρόνων

Ο Mark Weinstein, ο ιδρυτής του MeWe, αποκάλεσε ορισμένους από τους αντιπάλους του στην τεχνολογία alt-tech «πόνι με ένα κόλπο» που ευδοκιμούν κυρίως από την πολιτική.
«Το πρόβλημα με τους Truth Social, Gettr και Parler είναι ότι αυτοί είναι ανταγωνιστές του Twitter και είναι θάλαμοι ηχούς (echo champers, δηλαδή δίκτυα ομοφρόνων) για ένα μικρό μέρος του πολιτικού φάσματος», είπε ο κ. Weinstein.
«Δεν έχουν ευρεία απήχηση», σημείωσε.
Here's who's actually using Gettr, the growing conservative Twitter clone |  The Business of Business
Η δέσμευση του κοινού – το παράδειγμα της Οτάβα

Όμως, δεδομένου ότι η έντονη πολιτικοποίηση οδηγεί τη μεγαλύτερη δέσμευση για τα εναλλακτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι περισσότερες άλλες πλατφόρμες γρήγορα αγκαλιάζουν τέτοιες ευκαιρίες.
Αυτό το μήνα, το CloutHub, το οποίο έχει μόλις τέσσερα εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, είπε ότι η πλατφόρμα του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους διαδηλωτές φορτηγατζήδες της Οτάβα.
Ο Trump ακολούθησε.
«Το Facebook και η Big Tech επιδιώκουν να καταστρέψουν το Freedom Convoy», επισήμανε σε μια δήλωση. (Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε αρκετές ομάδες που σχετίζονται με τον Κονβόι για παραβίαση των κανόνων της.)
Το Trump Media, πρόσθεσε ο Trump, θα άφηνε τους φορτηγατζήδες να «επικοινωνούν ελεύθερα στο Truth Social όταν ξεκινήσουμε — πολύ σύντομα!»

Οικονομική ισχύς

Από όλους τους ιστότοπους εναλλακτικής τεχνολογίας, το εγχείρημα του Trump μπορεί να έχει τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας εάν ξεκινήσει, όχι μόνο λόγω της δύναμης της επιρροής του πρώην προέδρου αλλά και λόγω του οικονομικού του βάρους.
Τον Σεπτέμβριο, η Trump Media συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Digital World Acquisition, μια εταιρεία ειδικού σκοπού που συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια.
Οι δύο οντότητες έχουν συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από 36 επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Η έγκριση της συγχώνευσης

Ωστόσο τα χρήματα δεν μπορεί να αξιοποιηθού έως ότου οι ρυθμιστικές αρχές ολοκληρώσουν την έρευνά τους για το εάν η Digital World παραβίασε τους κανονισμούς για τις κινητές αξίες (μετοχές) σχεδιάζοντας τη συγχώνευσή της με την Trump Media.
Στο μεταξύ, η Trump Media, που επί του παρόντος αποτιμάται σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση την τιμή της μετοχής του Digital World, προσπαθεί να προσλάβει άτομα για να δημιουργήσει την πλατφόρμα της.
Ο Rumble, ο αντίπαλος του YouTube με έδρα το Τορόντο, έχει συγκεντρώσει ένα σχετικά μεγάλο χρηματικό ποσό από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Peter Thiel, του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματικού κεφαλαίου και υποστηρικτή του Trump, και του venture fund του προστατευόμενου του  Thiel, JD Vance, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη Γερουσία στο Οχάιο.
Protestors in downtown Ottawa in early February. CloutHub and Trump Media are both promoting their platforms to the demonstrators.
Οι συμφωνίες και στα SPAC

Η Rumble σχεδιάζει επίσης να εισέλθει στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού.
Οι SPAC είναι εταιρείες - κελύφη  που δημιουργούνται αποκλειστικά με σκοπό τη συγχώνευση με μια λειτουργική οντότητα.
Η συμφωνία, που διευθετήθηκε από την εταιρεία της Wall Street Cantor Fitzgerald, θα δώσει στον Rumble 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και συνολική αποτίμηση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ιστότοπος είπε τον Ιανουάριο ότι είχε 39 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, από δύο εκατομμύρια πριν από δύο χρόνια.
Έχει συνάψει διάφορες συμφωνίες περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης μιας για την παροχή υπηρεσιών βίντεο και ροής στο Truth Social. Οι εκπρόσωποι του Rumble δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.
Trump's Truth Social Is Poised to Join a Crowded Field - The New York Times
Ο ρόλος του Parler στα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Η Parler, η πλατφόρμα δημοφιλής στους υποστηρικτές του Trump, εξακολουθεί να ελέγχεται για τον ρόλο της μετά τις βίαιες διαδηλώσεις στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021.
Οι λήψεις της εφαρμογής του Parler μειώθηκαν κατακόρυφα 88 τοις εκατό πέρυσι αφού η Apple και η Google την αφαίρεσαν από τα καταστήματα εφαρμογών τους και η Amazon διέκοψε τις υπηρεσίες web μετά την εξέγερση, σύμφωνα με την SensorTower, μια εταιρεία ψηφιακής ανάλυσης.
Η Parler, η οποία δήλωσε τον Ιανουάριο ότι είχε συγκεντρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, έχει επιστρέψει από τότε στο Apple Store.
Ωστόσο, η εσωτερική αναταραχή συνεχίστηκε.
Πέρυσι, ο Parler απέλυσε τον John Matze, έναν από τους ιδρυτές του, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Ο Matze είπε ότι απολύθηκε μετά από μια διαφωνία με την Mercer - κόρη ενός πλούσιου στελέχους hedge fund που είναι ο κύριος υποστηρικτής του Parler - σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ακραίου περιεχομένου που δημοσιεύεται στην πλατφόρμα.
Sections of a promotional newsletter from Gettr, an alternative social media platform that has claimed to have raised tens of millions of dollars.
Ανοικτό το στοίχημα

O έλεγχος του περιεχομένου των αναρτήσεων θα είναι επίσης μια πρόκληση για την Truth Social, της οποίας ο βασικός αστέρας, ο Donald Trump δεν μπορούσε να δημοσιεύσει μηνύματα από τις αρχές του 2021, όταν το Twitter και το Facebook τον απέκλεισαν από τις πλατφόρμες τους για υποκίνηση βίας που συνδέεται με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.
Δεν ήταν ξεκάθαρο αν το Truth Social θα προσέλκυε τους συνδρομητές που εγγράφονται απλώς για να διαβάσουν τα μηνύματα του πρώην προέδρου, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Ο Trump χτίζει μια κοινότητα που θα παλέψει για κάτι ή τέλος πάντων ό,τι αντιπροσωπεύει για αυτόν και για τους οπαδούς του εκείνη την ημέρα, επισημαίνεται.
Αυτά δεν είναι μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιράζονται φωτογραφίες από φίλους και συγγενείς, οπότε το στοίχημα είναι ανοικτό...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης