Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Εκατοντάδες πολίτες παρέστησαν στην κηδεία του δολοφονημένου δημοσιογράφου

Τουρκία: Εκατοντάδες πολίτες παρέστησαν στην κηδεία του δολοφονημένου δημοσιογράφου
Αποκάλυπτε υποθέσεις διαφθοράς και δολοφονήθηκε το Σάββατο (20/2)  στο Κοτζαελί, στη βορειοδυτική Τουρκία
Σχετικά Άρθρα
Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε το Σάββατο στο Κοτζαελί, στη βορειοδυτική Τουρκία, με τη χήρα του να ζητά από τις αρχές να λογοδοτήσουν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.
Ο διευθυντής και αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας Ses Kocaeli («Η Φωνή του Κοτζαελί»), Γκουνγκόρ Αρσλάν, 60 ετών, βρισκόταν στο γραφείο του όταν ένας ένοπλος τον πυροβόλησε πολλές φορές.

Αποδοκιμασία

Σοβαρά τραυματισμένος, πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.
Περίπου 400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της πόλης, καθώς επίσης και βουλευτές και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι, παρέστησαν στην κηδεία του σήμερα.
Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, η χήρα του θύματος αποδοκίμασε και ζήτησε λογαριασμό από τον κυβερνήτη του Κοτζαελί, τον Σεντάρ Γιαβούζ, όταν εκείνος πήγε να την συλλυπηθεί. "Όπλισαν έναν νεαρό 21 ετών και τον οδήγησαν να διαπράξει αυτόν τον φόνο.
Δεν μπορώ να το πιστέψω!
Αποδώστε σας παρακαλώ δικαιοσύνη και να με συλλυπηθείτε όταν θα έχετε βρει τους δολοφόνους", είπε η Σούνα Αρσλάν.

Τον προσέλαβαν

«Μην έχετε καμία αμφιβολία, θα τους βρούμε», απάντησε ο κυβερνήτης.
Ο δράστης συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται να ομολόγησε ότι τον "προσέλαβαν" δύο άνδρες για να διαπράξει το έγκλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Evrensel, που υποστηρίζει ότι είδε την κατάθεσή του.
Οι τοπικές εφημερίδες ανέφεραν μόνο τα αρχικά του ονόματός του.
Οι ηθικοί αυτουργοί φέρεται να τον διαβεβαίωσαν ότι "ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του θα είχαν μπελάδες"», πρόσθεσε η εφημερίδα.

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα

Ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στην Τουρκία, Ερόλ Εντέρογλου, δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς στην πόλη του.
Καταδίκασε τη δολοφονία και ζήτησε να ριχθεί άπλετο φως και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.
Στα δύο τελευταία άρθρα του ο Αρσλάν κατηγορούσε τον δήμαρχο του Κοτζαελί, που προέρχεται από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι παραχωρούσε συμβάσεις σε ομίλους προσκείμενους στο κόμμα.
Ο 60χρονος δημοσιογράφος, πατέρας δύο παιδιών, είχε δεχτεί ήδη μια επίθεση και είχε μπει στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας για τα άρθρα του.
«Πολλοί έβλεπαν στο πρόσωπό του το θάρρος με το οποίο αντιμετώπιζε τις υποθέσεις διαφθοράς», είπε ο Εντέρογλου.
Στον κατάλογο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου η Τουρκία βρίσκεται στην 153η θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης