Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα γαλλική πρωτοβουλία για διπλωματική λύση - o Ρώσος ΥΠΕΞ Lavrov στο Παρίσι στις 25/2

Νέα γαλλική πρωτοβουλία για διπλωματική λύση - o Ρώσος ΥΠΕΞ Lavrov στο Παρίσι στις 25/2

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian, και της Ρωσίας, Sergey Lavrov, θα συναντηθούν στις 25/2 στο Παρίσι, για "προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις” εν όψει της πιθανής συνάντησης Putin - Biden.

Σχετικά Άρθρα

Oι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian, και της Ρωσίας, Sergey Lavrov, πρόκειται να συναντηθούν στο Παρίσι την Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσουν για την κρίση στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει πραγματοποιηθεί εν τω μεταξύ ρωσική εισβολή.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αποδέχθηκε την πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η συνάντηση θα περιλαμβάνει "προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις” εν όψει της πιθανής συνάντησης κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, σύμφωνα πάντα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Νωρίτερα, το γραφείο του Γάλλου προέδρου Emmanouel Macron δήλωσε ότι ο Biden και ο Putin συμφώνησαν κατ' αρχήν σε μια σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για μια πιθανή διέξοδο από την ρωσοουκρανική κρίση, μία από τις πιο επικίνδυνες των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη.
Την ώρα δε που η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Κιέβο βρίσκεται στο "κόκκινο”, με τον ρωσικό στρατό μάλιστα να αναφέρει τη Δευτέρα ότι Ουκρανοί σαμποτέρ προσπάθησαν να εισέλθουν στο ρωσικό έδαφος με οπλισμένα οχήματα, κατηγορία που χαρακτήρισε "ψευδή” το Κίεβο κι ενώ η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ότι ενδεχομένως να "κατασκευάζει” πρόσχημα προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης