Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν πυροδοτεί το μεγάλο πακέτο κυρώσεων η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στο Donbas

ΗΠΑ: Δεν πυροδοτεί το μεγάλο πακέτο κυρώσεων η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στο Donbas
Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την διπλωματία με τη Ρωσία όσο τα τανκ δεν κινούνται είπε Αμερικάνος αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η απόφαση του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin να στείλει «ειρηνευτικά» στρατεύματα στις αποσχισθείσες Δημοκρατίες Donetsk και Luhansk της ανατολικής Ουκρανίας, δεν αποτελεί περαιτέρω εισβολή στην Ουκρανία που θα μπορούσε να πυροδοτήσει το πακέτο των μεγάλων και αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας διατύπωσε Αμερικάνος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμερικάνος αξιωματούχος υποστήριξε πως μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή ενώ σημείωσε πως η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων σε Donetsk και Luhansk δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από αυτά που έχει κάνει ήδη η Ρωσία στην περιοχή και άρα δεν πρόκειται να προκαλέσει μεγαλύτερες κυρώσεις.
«Δεν πρόκειται για μια περαιτέρω εισβολή από τη στιγμή που είχαν ήδη καταλάβει την περιοχή» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφέροντας πως η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στο Donbas δεν αποτελεί μια νέα εξέλιξη.
«Η κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων στο Donbas δεν είναι από μόνη της μια νέα εξέλιξη.
Η Ρωσία είχε δυνάμεις στο Donbas εδώ και 8 χρόνια…
Απλά τώρα αποφασίζουν να το κάνουν με πιο φανερό και ανοιχτό τρόπο» υπογράμμισε ο Αμερικάνος αξιωματούχος.

Επιδιώκουμε διπλωματική λύση

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τη διπλωματική λύση με την Ρωσία μέχρι τα τανκ να αρχίσουν να κινούνται» υπογράμμισε ο Αμερικάνος αξιωματούχος, αναφέροντας πως «η Ρωσία θα συνεχίσει να κλιμακώνει την κρίση» και πως οι ΗΠΑ δεν έχουν αυταπάτες για αυτό που μπορεί να ακολουθήσει.
Η απόφαση του Putin να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις δύο αυτές αποσχισθείσες από την Ουκρανία περιοχές και να στείλει στρατεύματα ως «ειρηνική δύναμη» ανεβάζει «στο κόκκινο» την ένταση με τη Δύση.
Ωστόσο, θυμίζει και τα όσα είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος είχε πει πως η Δύση θα δράσει ανάλογα με το αν έχουμε «μια μικρής κλίμακας» ή μια μεγάλη εισβολή, τοποθέτηση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και είχε πυροδοτήσει μια σχετική αναδίπλωση από τον Αμερικάνο πρόεδρο, ο οποίος διευκρίνισε πως εισβολή είναι οποιαδήποτε κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων εντός της ουκρανικής επικράτειας.

Σήμερα οι κυρώσεις

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden καταδίκασε την απόφαση Putin με την αμερικανική κυβέρνηση να αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει τις κυρώσεις που θα επιβάλλει στη Ρωσία.
Ωστόσο, διευκρινίζεται πως τα μέτρα αυτά δεν σχετίζονται με το πακέτο των αυστηρών κυρώσεων που έχει εξετάσει η Δύση με τους συμμάχους της, σε περίπτωση μεγάλης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα προβλέπουν ότι θα απαγορεύονται οποιεσδήποτε επενδύσεις, εμπόριο ή και χρηματοδότηση από Αμερικανούς προς τις δύο αυτές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk καθώς και θα προβλέπονται κυρώσεις σε όποιον αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί σε αυτές τις περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης