Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέθεσε νομοσχέδιο για το bitcoin η Ρωσία - Ρυθμίζει την αγορά crypto

Κατέθεσε νομοσχέδιο για το bitcoin η Ρωσία - Ρυθμίζει την αγορά crypto

Η χρήση των κρυπτονομισμάτων ως νόμιμου χρήματος θα είναι δυνατή μόνο μετά από ελέγχους ταυτότητας

Το Ρωσικό υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου το οποίο θα ρυθμίζει την αγορά κρυπτονομισμάτων, απορρίπτοντας τις ανησυχίες της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι πριν από λίγο καιρό, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της εξόρυξης Bitcoin και την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων, εγείροντας ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
Ωστόσο, με παρέμβαση του ρώσου προέδρου Vladimir Putin, το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε πρόταση για ρύθμιση της αγοράς και όχι για απογόρευση των κρυπτονομισμάτων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι ρυθμίσεις επιδιώκουν την ενσωμάτωση ενός μηχανισμού για την κυκλοφορία ψηφιακών νομισμάτων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, δεδομένου ότι είναι αδύνατη η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας τους.
Η χρήση των κρυπτονομισμάτων ως νόμιμου χρήματος θα είναι δυνατή μόνο μετά από ελέγχους ταυτότητας μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας ή των εξουσιοδοτημένων διαμεσολαβητών.
Ειδική μνεία γίνεται στην αδειοδότηση παρόχων και ανταλλακτηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης