Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες η Ουκρανία - Άρχισε η μερική επιστράτευση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες η Ουκρανία - Άρχισε η μερική επιστράτευση
Έκκληση του υπουργείου Εξωτερικών προς όλους τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να την εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό
Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες κηρύσσεται η Ουκρανία κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.
Η απόφαση αυτή για να τεθεί σε ισχύ χρειάζεται την έγκριση από το Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως όλη η Ουκρανία μπαίνει πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκτός από τις περιοχές του Donetsk και του Luhansk, όπου ούτως ή άλλως οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.
Σε δηλώσεις του ο Alexei Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, υποστήριξε πως η κήρυξη της Ουκρανίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει στις ουκρανικές αρχές να επιβάλλει μέτρα, όπως αυξημένη αστυνόμευση ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας, αν και όπως είπε, το τελευταίο θα επιβληθεί μόνο εάν υπάρξει αύξηση της ρωσικής επιθετικότητας.

Μερική επιστράτευση

Σημειώνεται πως σήμερα άρχισε η μερική επιστράτευση όλων των Ουκρανών ηλικίας 18 – 60 ετών ενώ το κοινοβούλιο πέρασε νομοσχέδιο, βάσει του οποίου επιτρέπεται σε όλους τους Ουκρανούς να οπλοφορούν για την προστασία τους και λόγω των αυξημένων κινδύνων, με τους οποίους είναι αντιμέτωπη η χώρα.
Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία – εκτιμώνται σε περίπου 3 εκατομμύρια - να την εγκαταλείψουν το ταχύτερο δυνατό.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για κινήσεις που δείχνουν πως το Κίεβο ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, αυτό της κλιμάκωσης και περαιτέρω εισβολής της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης