Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Η απειλή πολέμου στην Ουκρανία «προκαλεί μεγάλο πόνο στην καρδιά μου

Πάπας Φραγκίσκος: Η απειλή πολέμου στην Ουκρανία «προκαλεί μεγάλο πόνο στην καρδιά μου
Η παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ των δυτικών χωρών και της Ρωσίας σχετικά με την αναγνώριση από τη Μόσχα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR)

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρενέβη και έστειλε το δικό του μήνυμα για τα τεκταινόμενα στην ανατολική Ουκρανία, μετά τη ρωσική αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς και τις δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο Ποντίφικας δήλωσε την Τετάρτη ότι η απειλή πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε «μεγάλο πόνο στην καρδιά μου».
Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κάλεσε τους πολιτικούς να εξετάσουν σοβαρά τις πράξεις τους με βάση τη συνείδησή τους ενώπιον του Θεού, αν και δεν κατονόμασε συγκεκριμένα άτομα.
Παράλληλα, προέτρεψε τους ηγέτες όλων των πλευρών να απέχουν από οποιεσδήποτε περαιτέρω αποφάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βάσανα σε ανθρώπους, κηρύσσοντας την επερχόμενη Τετάρτη ως παγκόσμια ημέρα νηστείας και προσευχής για την ειρήνη.
Η παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ των δυτικών χωρών και της Ρωσίας σχετικά με την αναγνώριση από τη Μόσχα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης