Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk κατά Biden: Ο Λευκός Οίκος αγνοεί την Tesla - Δίνει περισσότερη προσοχή στις παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες

Elon Musk κατά Biden: Ο Λευκός Οίκος αγνοεί την Tesla - Δίνει περισσότερη προσοχή στις παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες
Ο Musk προσπάθησε να καθησυχάσει τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, που ανησυχούν ότι θα έκανε ή θα έλεγε κάτι ενοχλητικό εάν προσκαλούνταν να μιλήσει σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οικος αγνοεί την Tesla. Αυτό το παράπονο εξέφρασε ο Elon Musk, σε ανταλλαγή email με το CNBC, κατηγορώντας τον Πρόεδρο Joe Biden ότι δίνει περισσότερη προσοχή στις παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Παράλληλα, προσπάθησε να καθησυχάσει τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, που ανησυχούν ότι θα έκανε ή θα έλεγε κάτι ενοχλητικό εάν προσκαλούνταν να μιλήσει σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου.
«Δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν», είπε ο Musk. «Θα έκανα το σωστό».
Τα σχόλια του Μασκ ήρθαν αφού το CNBC επικοινώνησε μαζί του σχετικά με νέες αναφορές ότι ο Biden και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν άμεσα σχέδια να προσκαλέσουν τον Μασκ σε πιθανές επερχόμενες συναντήσεις με ηγέτες εταιρειών.
«Η έννοια της διαμάχης δεν είναι πολύ σωστή. Ο Μπάιντεν αγνόησε την Tesla σε κάθε βήμα και είπε ψευδώς στο κοινό ότι η GM ηγείται της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ στην πραγματικότητα η Tesla παρήγαγε πάνω από 300.000 ηλεκτρικά οχήματα το περασμένο τρίμηνο και η GM παρήγαγε 26», είπε ο Musk στο email.
Η Tesla ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι παρήγαγε και παρέδωσε πάνω από 300.000 οχήματα παγκοσμίως το τέταρτο τρίμηνο. Η General Motors ανέφερε πωλήσεις 26 ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός pickup Hummer και 25 μοντέλων Bolt EV κατά το τέταρτο τρίμηνο.
Για πρώτη φορά στην προεδρία του, ο Μπάιντεν τον Φεβρουάριο αναγνώρισε το καθεστώς της Tesla ως του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.
Ο Musk και ο Λευκός Οίκος βρίσκονται σε αντιπαράθεση από την αρχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν, καθώς ο πρόεδρος πιέζει για μεταρρύθμιση των υποδομών και προσπαθεί να ενθαρρύνει τις εταιρείες οχημάτων να γίνουν πράσινες.
«Έφτασε σε ένα ξεκαρδιστικό σημείο, όπου κανείς στην κυβέρνηση δεν επιτρεπόταν να πει τη λέξη «Tesla»! Η δημόσια οργή και η πίεση των μέσων ενημέρωσης για αυτή τη δήλωση τον ανάγκασαν να παραδεχτεί ότι η Tesla ηγείται της βιομηχανίας EV. Δεν θα το αποκαλούσα αυτό ακριβώς «έπαινο»», είπε ο Musk στο email της Τρίτης.
Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επαίνεσε την Tesla την Τρίτη σε ένα email στο CNBC: «Η Tesla έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα για τα ηλεκτρικά οχήματα και αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί ολόκληρη η βιομηχανία γνωρίζει τώρα ότι τα EV είναι το μέλλον».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης