Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση έσπειρε ανέμους το 2014 και θερίζει θύελλες το 2022 – Οκτώ χρόνια από το... «made in USA» πραξικόπημα στην Ουκρανία και τη σφαγή αθώων Ρώσων πολιτών

Η Δύση έσπειρε ανέμους το 2014 και θερίζει θύελλες το 2022 –  Οκτώ χρόνια από το... «made in USA» πραξικόπημα στην Ουκρανία και τη σφαγή αθώων Ρώσων πολιτών

Όταν η Ουκρανία έσφαζε Ρώσους το 2014 η Δύση δεν είχε «συγκινηθεί», αφού γνώριζε πως το λουτρό αίματος το είχε προκαλέσει η ίδια – Η Μόσχα επανειλημμένως είχε καταγγέλλει το Κίεβο για απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος των ρωσόφωνων πολιτών

Σχετικά Άρθρα

Συγκινημένη εμφανίζεται η Δύση με το δράμα της Ουκρανίας, την ώρα που εξελίσσεται η στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αλλά δεν είχε δείξει την ίδια συγκίνηση πριν από ακριβώς οκτώ χρόνια, όταν μετά την ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Viktor Yanukovych, παραστρατιωτικοί και νεοναζί είχαν κατασφάξει τον ρωσόφωνο πληθυσμό στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ήταν Φεβρουάριος του 2014, όταν η Ουκρανία αποτέλεσε την επόμενη σελίδα στο βιβλίο των «πορτοκαλί» επαναστάσεων, οι οποίες ξεκάθαρα υποκινούνταν από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Μετά την Αραβική Άνοιξη, δημιούργημα του State Department και της τότε υπουργού Εξωτερικών Hillary Clinton ήλθε η σειρά της Ουκρανίας στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου των ΗΠΑ να περικυκλώσουν τη Ρωσία.
Αντιπρόεδρος της τότε αμερικανικής κυβέρνησης ήταν ο σημερινός πρόεδρος Joe Biden.

Οι «ειρηνικές» διαδηλώσεις

Όλα άρχισαν τον Νοέμβριο του 2013 με φαινομενικά ειρηνικές διαδηλώσεις με αίτημα την αποπομπή του Yanukovych με κατηγορίες περί διαφθοράς, παρά το γεγονός ότι είχε προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Οι υποκινούμενες από τη Δύση διαδηλώσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου για μια στροφή της χώρας προς την ΕΕ εξελίχθηκε σε πραξικόπημα, μέσα από μια σειρά αιματηρές προβοκάτσιες, με ελεύθερους σκοπευτές ακροβολισμένους σε ταράτσες να δολοφονούν διαδηλωτές αλλά και αστυνομικούς.
Το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα του τότε προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, του Biden, της τότε βοηθού υπουργού Εξωτερικών Victoria Nuland και του γνώριμού μας τότε πρέσβη στην Ουκρανία Geoffrey Pyatt κατέληξε σε λουτρό αίματος.

Η σφαγή

Ανετράπη ο εκλεγμένος και φίλα προσκείμενος στη Ρωσία πρόεδρος Viktor Yanukovych και ήλθε στην εξουσία ένας εσμός οργανώσεων, που αποτελούνταν από μέλη του υποκόσμου και νεοναζί με προεξάρχουσες τις εγκληματικές οργανώσεις του «Δυτικού Τομέα» και της «Ταξιαρχίας του Αζόφ», που επιτέθηκαν με πρωτοφανή μανία στον ρωσικό πληθυσμό.
Το Φεβρουάριο του 2014 οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κλιμακώθηκαν τόσο πολύ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν παραπάνω από 100 άτομα.
Στις 21 Φεβρουαρίου, συνήφθη συμφωνία μεταξύ του Yanukovych και τους ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης υπηρεσιακής κυβέρνησης. Την επομένη, ο Yanukovych έφυγε από τη χώρα υπό το φόβο μιας επικείμενης ψηφοφορίας για την πολιτική του δίωξη.
1_267.JPG
Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια.
Την ίδια μέρα, η βουλή ανακοίνωσε με πανηγυρική ψηφοφορία ότι ο Yanukovych παύεται από τα καθήκοντά του.
Η εμπλοκή της Ρωσίας για να στηρίξει το Yanukovych ο οποίος ισχυριζόταν ότι η ψηφοφορία που διεξήχθη για την αποπομπή του ήταν παράνομη και νοθευμένη και ότι στην πράξη ήταν ένα πραξικόπημα για την ανατροπή του, ξεκίνησε με το να μην αναγνωρίζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Κλιμάκωση

Σταδιακά, οι συγκρούσεις που είχαν ξεκινήσει στην πρωτεύουσα της χώρας επεκτάθηκαν και στις ανατολικές και νότιες περιοχές, όπου υπάρχουν πολλοί ρωσόφωνοι πληθυσμοί και από τους οποίους ο Yanukovych είχε αντλήσει πολλούς ψηφοφόρους στις εκλογές του 2010.
Για πολλούς πολιτικούς αναλυτές, η Ουκρανία ήταν στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου.
Οι σφαγές σε βάρος του ρωσικού πληθυσμού ήταν χωρίς προηγούμενο.
Η Ρωσία αποφάσισε να επέμβει και να δημιουργήσει τις αποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, προκειμένου να προστατεύσει τον πληθυσμό της περιοχής.
Επιπλέον, την ίδια περίοδο η Ρωσία επενέβη και προσάρτησε την περιοχή της Κριμαίας.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις οποίες ξεκάθαρα υποκίνησε η Δύση, ξεκίνησαν στο Κίεβο στις 21 Νοεμβρίου του 2013 και σταμάτησαν απότομα στις 18 Φεβρουαρίου του 2014, με τουλάχιστον 1,100 τραυματίες και περίπου 100 νεκρούς.
2_230.JPG

Το έγκλημα στην Οδησσό

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά σε κτίριο στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας όπου στεγάζονταν ένα εργατικό συνδικάτο.
Οι τραυματίες ανέρχονταν τουλάχιστον σε 50, ενώ οι περισσότεροι από τους νεκρούς πέθαναν από ασφυξία όταν εγκλωβίστηκαν στο συγκεκριμένο κτίριο.
Την πυρκαγιά έβαλαν Ουκρανοί νεοναζί υποκινούμενοι από τη Δύση .
«38 άνθρωποι είναι νεκροί — οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

3_170.JPG

Προσοχή ιδιαίτερα σκληρές εικόνες
ddd_1.jpg

ccc.JPG
bb.jpgbbc.jpg
Η προσφυγή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία είχε καταθέσει προσφυγή κατά της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατηγορώντας τη χώρα για παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η Ρωσία είχε καταθέσει μία διακρατική καταγγελία κατά της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επεσήμαναν τότε οι Ρώσοι εισαγγελείς , στην οποία τονίζεται πως η Μόσχα καταγγέλλει το Κίεβο ως υπαίτιο για «θανάτους αμάχων, παράνομες φυλακίσεις και κακομεταχείριση ατόμων» κατά τη διάρκεια των συμβάντων που έλαβαν χώρα στην Πλατεία της Ελευθερίας στο Κίεβο και τη φωτιά στη βάση των Συνδικάτων Εμπορίου στην Οδησσό το 2014.
Η Ρωσία είχε ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εφαρμόσει προσωρινά μέτρα που θα ανάγκαζαν την Ουκρανία να σταματήσει άμεσα τις παραβάσεις, όπως το μπλοκάρισμα της παροχής πόσιμου νερού στην Κριμαία, τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων, την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας σε αναμεταδότες ειδήσεων ή τον περιορισμό της πρόσβασης σε ειδήσεις στη ρωσική γλώσσα.

4_136.JPG
Πρωτοφανείς διώξεις σε βάρος των Ρώσων

Στην προσφυγή τους, οι ρωσικές Αρχές είχαν καταγγείλει την Ουκρανία πως περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης με την «απαγόρευση μέσων ενημέρωσης, διαδικτυακών πλατφορμών, τη δίωξη δημοσιογράφων, πολιτικών και απλών πολιτών».
Τόνιζαν, επίσης, πως εφαρμόζεται ακόμη και «εξόντωση πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων» για να επιτευχθεί ο στόχος της «φίμωσης».
Παραδειγματικά αναφέρονταν αποφάσεις για τον περιορισμό πολλών ρωσόφωνων μέσων ενημέρωσης, χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Γινόταν ακόμη, αναφορά στη βάση δεδομένων Mirotvorets, που άνοιξε το Κίεβο για την «πιο αποτελεσματική καταστολή αντίπαλων πολιτικών και δημοσιογράφων».
Πρόκειται για βάση με παράνομες πληροφορίες και φωτογραφίες για χιλιάδες πολίτες.
Στη σελίδα αυτή υπάρχουν πληροφορίες για Ρώσους και Ουκρανούς πολίτες, ξένους δημοσιογράφους και υψηλόβαθμους αξιωματούχους διεθνών Οργανισμών. Αυτοί δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για αυτή τη δημοσίευση και, άρα, η πρακτική αυτή αποτελεί εξόφθαλμη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφεραν οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές.
5_99.JPG
Η Ρωσία είχε καταγγείλει την Ουκρανία πως «σπέρνει» θάνατο, τραυματισμούς αλλά και καταστροφές με τους βομβαρδισμούς σε περιοχές στα σύνορα με τη Ρωσία.
«Ορισμένες από τις καταγγελίες της Ρωσίας έχουν να κάνουν με παραβιάσεις των ουκρανικών Αρχών κατά Ρώσων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έχουν οδηγήσει σε θανάτους και τραυματισμούς» αναφερόταν και γινόταν λόγο για υπέρμετρη βία κατά αμάχων.

Απαγωγές και δολοφονίες

Οι ρωσικές αρχές είχαν αναφορές για αυξημένο αριθμό νεκρών Ρώσων αλλά και καταστροφή περιουσιών, όπως και για «απαγωγές από στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» και «εξαφανίσεων».
Ως παράδειγμα αναφέρεται η «απαγωγή Ρώσου πολίτη ο οποίος ταξίδευε στην Ουκρανία» και έπεσε σε βομβαρδισμούς από «στρατιώτες της Aydar, του ουκρανικού στρατιωτικού τάγματος, μία μονάδα της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας» και αγνοείται μέχρι και σήμερα.
Ο Ρώσος γενικός εισαγγελέας καταγγέλλει, επίσης, τους «βασανισμούς πολιτών στα νοτιοανατολικά και τη στέρηση του δικαιώματός τους για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία».
«Ένας εμφύλιος πόλεμος συνεχιζόταν εδώ και επτά χρόνια στις περιοχές Ντόνετσκ και Λούγκανσκ υπό το πρόσχημα μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με δολοφονίες, τραυματισμούς, καταστροφές σπιτιών, εκφοβισμούς» ανέφεραν οι ρωσικές αρχές
Το «βίαιο πραξικόπημα» στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014 επεκτάθηκε σε «εθνική τρομοκρατία στην Ουκρανία» και εμφύλιο πόλεμο να «χιλιάδες απώλειες», καταγγέλλεται.
Ακόμη, σημειώνεται πως το Κίεβο παρέχει «ομπρέλα προστασίας» σε εθνικιστές, τους οποίους προστατεύει εδώ και επτά χρόνια.
7_64.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης