Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς ενέκρινε το πρώτο φυτικό εμβόλιο στον κόσμο για την COVID-19 για ενήλικες 18-64 ετών

Ο Καναδάς ενέκρινε το πρώτο φυτικό εμβόλιο στον κόσμο για την COVID-19 για ενήλικες 18-64 ετών
Το εμβόλιο «Covifenz» χρησιμοποιεί φυτικό υλικό που μοιάζει με σωματίδια ιού για τη δημιουργία ανοσίας. Είναι το πρώτο φυτικό εμβόλιο COVID-19 και αυτή είναι η έγκριση των Καναδικών Ρυθμιστικών Αρχών είναι η πρώτη που κερδίζει παγκοσμίως
Σχετικά Άρθρα

Ο Καναδάς ενέκρινε το πρώτο φυτικό εμβόλιο στον κόσμο για την COVID-19 για ενήλικες 18 έως 64 ετών.
Το εμβόλιο «Covifenz» χρησιμοποιεί 100% υλικά φυτικής προέλευσης που μοιάζουν με σωματίδια ιού για τη δημιουργία ανοσίας και  η έγκριση των Καναδικών Ρυθμιστικών Αρχών είναι η πρώτη παγκοσμίως.
Το Covifenz, που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία της Medicago του Καναδά και της βρετανικής GlaxoSmithKline, χρησιμοποιεί φυτικό υλικό για να μιμηθεί την πρωτεΐνη ακίδας του ιού μόλις εγχυθεί στο σώμα ενός ατόμου. Το εμβόλιο λειτουργεί χρησιμοποιώντας σωματίδια φυτικής προέλευσης που μπορούν να δημιουργήσουν μια πρωτεΐνη ψεύτικη ακίδα στο σώμα.
Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αποβάλλει αυτή την πρωτεΐνη, τότε θα δημιουργήσει αντισώματα για την καταπολέμηση του ιού.
Έτσι λειτουργούν και τα εμβόλια mRNA.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών

Οι δοκιμές Φάσης 3 για την βολή περιελάμβαναν 24.000 ενήλικες σε έξι χώρες.
Το Covifenz έδειξε 71% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης από  την παραλλαγή Delta και άλλων προηγούμενων στελεχών του Covid, αν και οι δοκιμές διεξήχθησαν πριν την κατακλυσμιαία εμφάνιση της Omicron στα τέλη του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα για το πόσο αποτελεσματικό είναι ενάντια στο στέλεχος που κατάφερε να αποφύγει την προστασία που παρείχαν άλλα εμβόλια.
Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικότερο σε παραλλαγές ά έχουν εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες.
Την ώρα που ο Καναδάς έχει ήδη άμεσα διαθέσιμη πρόσβαση στα εμβόλια Moderna και Pfizer, οι Καναδοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους που το εγχώριο εμβόλιο ήταν μια σημαντική ανακάλυψη για τη βιομηχανία βιοτεχνολογίας της χώρας BioNTech, μεταξύ άλλων.

Έγκριση - Ορόσημο

«Η έγκριση του εμβολίου μας για τον COVID-19 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον Καναδά στην καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε σε δήλωση ο Takashi Nagao, πρόεδρος της Medicago.
Το εμβόλιο είναι ένα εμβόλιο δύο δόσεων που είναι «σταθερό στο ψυγείο», που σημαίνει ότι δεν απαιτεί την υπερψυκτική αποθήκευση που κάνουν τα εμβόλια Moderna και Pfizer για τη μεταφορά.
«Είναι ένα μεγάλο ορόσημο για τον τομέα της βιοτεχνολογίας του Καναδά και για την εγχώρια καινοτομία».
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για το εμβόλιο στο μέλλον, ιδιαίτερα σχετικά με την παραλλαγή Οmicron την πιο μολυσματική μετάλλαξη του Covid μέχρι σήμερα και σε συνδυασμό με την ακόμη πιο μολυσματική γενεαλογία BA.2 , που ώθησε άλλα στελέχη του ιού στην αφάνεια.
Είναι επίσης το πιο μεταλλαγμένο στέλεχος ακόμα και έχει τόσες πολλές αλλαγές από άλλες εκδόσεις του Covid που μπορεί να αποφύγει την προστασία που παρέχεται από τα Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson και άλλα εμβόλια που έχουν κατασκευαστεί για παλαιότερα στελέχη ιών.
Δεν συγκεντρώθηκαν αρκετά δεδομένα για την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών ώστε οι ρυθμιστικές αρχές να λάβουν απόφαση και για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης