Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (ΕΕ): Κυρώσεις με αεροπορικό αποκλεισμό της Ρωσίας, όπλα στη Ουκρανία - Μέτρα και για Λευκορωσία

Von der Leyen (ΕΕ): Κυρώσεις με αεροπορικό αποκλεισμό της Ρωσίας, όπλα στη Ουκρανία  - Μέτρα και για Λευκορωσία

Εκτακτη Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ - Οι κρίσιμες αποφάσεις 

Σχετικά Άρθρα

Η Ursula Von der Leyen, επικεφαλής της Κομισιόν,  μαζί με τον Josep Borrell ,Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας στις 8:30 ώρα Ελλάδας την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 ανακοίνωσαν ότι ξεκινά η διαδικασία επιβολής νέων κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Τα αεροσκάφη από την Ρωσία πλέον δεν θα μπορούν να προσγειώνονται, ούτε να απογειώνονται αλλά ούτε και να υπερίπτανται του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ την ίδια ώρα δήλωσε ότι θα παρασχεθεί η έγκριση για την προσφορά όπλων στην Ουκρανία ενώ θα απαγορευτούν τα ΜΜΕ της Ρωσίας τα οποία χρησιμοποιεί για προπαγάνδα το Κρεμλίνο.
H EE θα χρηματοδοτήσει για πρώτη φορά την αγορά και την παράδοση όπλων και άλλου εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση ανέφερε η Von der Leyen.
H ηγεσία του προέδρου Zelensky , η γενναιότητα του και η ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού αποτελούν έμπνευση για όλους μας.
Καλωσορίζουμε με ανοιχτές αγκάλες όσους πρέπει να ξεφύγουν από τις βόμβες του Putin, επισήμανε .
«Αυτή είναι μια στιγμή ορόσημο για την Ένωσή μας», τόνισε και σημείωσε ότι ενισχύονται οι κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου και της Λευκορωσίας.


Αποκλεισμός απο τον εναέριο χώρο

Η Von der Leyen πρόσθεσε ότι «κλείνουμε τον εναέριο χώρο της ΕΕ για τους Ρώσους.
Προτείνουμε την απαγόρευση όλων των αεροσκαφών ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικής νηολόγησης ή ρωσικού ελέγχου, δήλωσε.
Αυτά τα αεροσκάφη δεν θα μπορούν πλέον να προσγειώνονται, να απογειώνονται ή να πετούν πάνω από το έδαφος της ΕΕ».

Τα ρωσικά ΜΜΕ

Σημειωσε επίσης ότι η ΕΕ θα απαγορεύσει «τη προπαγανδιστική μηχανή των μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου.
Τα κρατικά Russia Today και Sputnik, καθώς και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Putin και να σπείρουν διχασμό στην ένωσή μας».
Η ίδια επανέλαβε παράλληλα ότι σημαντικές ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το σύστημα Swift, ενώ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής κεντρικής τράπεζας. 
 «Αυτό θα σταματήσει τις εξαγωγές προϊόντων από ορυκτά καύσιμα μέχρι τον καπνό, την ξυλεία, το τσιμέντο, τον σίδηρο και τον χάλυβα. Θα επεκτείνουμε και στη Λευκορωσία τους περιορισμούς στις εξαγωγές για τα προϊόντα διπλής χρήσης που ελήφθησαν και για τη Ρωσία», σημείωσε.
Ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις για τους Λευκορώσους που βοηθούν την Μόσχα.

Κατά του καθεστώτος Lukashenko 

Ο Von der Leyen πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα στοχεύσει επίσης τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko για την υποστήριξη της εκτεταμένης στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ειδικότερα μίλησε για περιοριστικά μέτρα κατά σημαντικών τομέων.
«Αυτό θα σταματήσει τις εξαγωγές προϊόντων από ορυκτά καύσιμα μέχρι τον καπνό, την ξυλεία, το τσιμέντο, τον σίδηρο και τον χάλυβα. Θα επεκτείνουμε και στη Λευκορωσία τους περιορισμούς στις εξαγωγές για τα προϊόντα διπλής χρήσης που ελήφθησαν και για τη Ρωσία», σημείωσε η κ. φον ντερ Λάιεν.
Ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις για Λευκορώσους ως φυσικά πρόσωπα που βοηθούν την Μόσχα.
ΩΟΝ.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης