Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: «Εξαιρετικά πιθανό» να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία – Θα σπάσει την ουδετερότητα

Ελβετία: «Εξαιρετικά πιθανό» να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία – Θα σπάσει την ουδετερότητα
Στα τέλη του 2020, Ρώσοι πολίτες διατηρούσαν περίπου 10,4 δισ. ελβετικά φράγκα (ήτοι 11,24 δισ. δολάρια) στις ελβετικές τράπεζες.
Σχετικά Άρθρα

Εξαιρετικά πιθανό είναι η Ελβετία να ακολουθήσει την Ε.Ε. στις οικονομικές κυρώσεις και το πάγωμα ρωσικών assets, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Ignazio Cassis, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022.
Σε συνέντευξη του σε γαλλικό δίκτυο, ο πρόεδρος της ελβετικής συνομοσπονδίας δέχτηκε ερώτηση για τη στάση της Ελβετίας απέναντι στη Ρωσία και τον πόλεμο της Ουκρανίας.
Δήλωσε, λοιπόν, πως το ομοσπονδιακό συμβούλιο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 προκειμένου να μελετήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη στάση της χώρας απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Εντονη κριτική και πιέσεις

Υπό το φως των δραματικών εξελίξεων, η Ελβετία «είναι εξαιρετικά πιθανό» να ακολουθήσει τη γραμμή των σκληρότερων οικονομικών κυρώσεων, τόνισε χαρακτηριστικά.
Παρά την παραδοσιακή ουδετερότητα της χώρας, η ελβετική ηγεσία έχει δεχτεί έντονη κριτική και ασφυκτικές πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες από την κοινή γνώμη και τα εγχώρια media, που την καλούν να πάρει θέση και να σταθεί καθαρά στο πλευρό της Δύσης ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Μάλιστα, χθες Σάββατο, πάνω από 20.000 άτομα συμμετείχαν σε μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στη Βέρνη, στην οποία απαιτήθηκε και από τις ελβετικές αρχές να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.
Μέχρι τώρα η ελβετική κυβέρνηση είχε περιοριστεί μόνο να ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιτρέψει την ουδετερότητα της χώρας να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης για την καταστρατήγηση και παράκαμψη των κυρώσεων που έχει δρομολογήσει η Ε.Ε.

Ρωσικά assets

Υπολογίζεται πως, στα τέλη του 2020, οι Ρώσοι διατηρούσαν περίπου 10,4 δισ. ελβετικά φράγκα (ήτοι 11,24 δισ. δολάρια) στις ελβετικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης