Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρένο από Ρωσία στη φυγή ξένων επενδυτών - Προεδρικό διάταγμα με περιορισμούς στη ρευστοποίηση συμμετοχών

Φρένο από Ρωσία στη φυγή ξένων επενδυτών - Προεδρικό διάταγμα με περιορισμούς στη ρευστοποίηση συμμετοχών

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας υποστηρίζει πως τα οικονομικά μέτρα που διέταξε ο Putin θα στηρίξουν το ρούβλι

Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ κλιμακώνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, η Μόσχα σταματά προσωρινά την έξοδο των ξένων επενδυτών από τη χώρα.

«Ελπίζουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι η πίεση των κυρώσεων θα υποχωρήσει τελικά και όσοι δεν θα περιορίσουν τα σχέδιά τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στα συνθήματα των ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», δήλωσε ο Mikhail Mishustin κατά την καθημερινή ενημέρωση για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας.

Προσωρινοί περιορισμοί

«Στην τρέχουσα κατάσταση των κυρώσεων, οι ξένοι επιχειρηματίες αναγκάζονται να καθοδηγούνται όχι από οικονομικούς παράγοντες, αλλά να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πολιτική πίεση. Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη θέσπιση προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Όπως δείχνει η πρακτική, είναι εύκολο να αποχωρήσει κανείς από την αγορά, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να επιστρέψει σε μια θέση που είναι ήδη πυκνά κατειλημμένη από ανταγωνιστές», εξήγησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα οικονομικά μέτρα που διέταξε ο πρόεδρος, Vladimir Putin, θα στηρίξουν το ρούβλι». Επιπλέον, ο Mishustin τόνισε ότι «η αποκατάσταση των εισαγωγών θα πρέπει να γίνει ο βασικός τομέας ανάπτυξης για εμάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης