Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καταρρέει δημοσκοπικά ο Biden, μόλις το 37% τον θεωρεί ικανό για την προεδρία

ΗΠΑ: Καταρρέει δημοσκοπικά ο Biden, μόλις το 37% τον θεωρεί ικανό για την προεδρία
Δημοσκόπηση - κόλαφος για Biden…

Μόλις το 37% των Αμερικανών εγκρίνουν τις ενέργειες Biden ως προέδρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ABC News/Washington Post, της πρώτης που δημοσιεύτηκε από τότε που ο Πρόεδρος Vladimir Putin έστειλε τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν στο ουκρανικό έδαφος.
Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο - ακριβώς στην ώρα της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου. 
Ασφαλώς, η καταστροφή στην Ουκρανία είναι μόνον η τελευταία από μια σειρά από φαινομενικά ατελείωτες καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων των πληθωριστικών πιέσεων και της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, οι οποίες «απασχόλησαν» τον πρόεδρο κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του.
Η αποδοχή του έχει πέσει από το περασμένο καλοκαίρι, όπως δείχνουν ξεκάθαρα οι αριθμοί. 
Αλλά δεν είναι μόνο ο Biden που πρέπει να ανησυχεί για τα τελευταία αποτελέσματα.
Υπάρχει λόγος για όλους τους Δημοκρατικούς να πανικοβάλλονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι, αν ο αμερικανικός λαός έπρεπε να επιλέξει σήμερα, θα παρέδιδε τον έλεγχο του Κογκρέσου στους Ρεπουμπλικάνους.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η κύρια «αδυναμία» πίσω από την πτώση σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία του Biden είναι οι αμφιβολίες για τις προσωπικές του ικανότητες, με το 59% των ανθρώπων να λένε ότι δεν είναι ισχυρός ηγέτης, έναντι μόλις 36%, που δήλωσε ότι είναι ισχυρός ηγέτης.
Επίσης, το 54% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Βiden δεν έχει επαρκή «διανοητική οξύτητα» για να υπηρετήσει ως πρόεδρος, σε σύγκριση με το 40% που δηλώνει ότι έχει.
Σημειώνεται πως η εμπιστοσύνη του κοινού στη «διάνοια» Biden έχει μειωθεί δραστικά τον τελευταίο χρόνο.
«Ο Βiden φαίνεται να έχει χάσει την ψήφο των ανεξάρτητων, μια κρίσιμη ομάδα δημοσκοπήσεων σε αυτό το θέμα» αναφέρει ο Breitbart.
Περίπου το 59% των ανεξάρτητων έδωσε αρνητική αξιολόγηση σε σχέση με τη διανοητική οξύτητα του προέδρου - μια αύξηση 13 ποσοστιαίων μονάδων από τον Μάιο του 2022.

Από την άλλη, ενδιαφέρον είναι ότι το 55% του κοινού πιστεύει ότι ο Biden έχει χειριστεί σωστά την κατάσταση στη Ρωσία, με μόνο το 36% να πιστεύει ότι κάνει καλή δουλειά.
Τίποτα από αυτά δεν είναι καλό για τον πρόεδρο, καθώς προετοιμάζεται να παρουσιάσει την ατζέντα του για το επόμενο έτος, ενώ πολλοί βουλευτές εξακολουθούν να θρηνούν τον θάνατο του «Build Back Better».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης