Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple και Google μπλοκάρουν τα συστήματα πληρωμών στους Ρώσους και προκαλείται χάος στο μετρό της Μόσχας

Apple και Google μπλοκάρουν τα συστήματα πληρωμών στους Ρώσους και προκαλείται χάος στο μετρό της Μόσχας
Οι κυρώσεις «πιάνουν τόπο»...

Αιφνιδιάστηκαν οι Ρώσοι πολίτες που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay και το Google Pay καθώς διαπίστωσαν ότι η πρόσβασή τους είχε αποκλειστεί, προκαλώντας χάος στο σύστημα του μετρό της Μόσχας.

Ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Jason Corcoran ανέβασε στο Twitter την ακόλουθη εικόνα, η οποία δείχνει μεγάλες ουρές στο σταθμό του μετρό της Μόσχας αφού και τα δύο συστήματα πληρωμών σταμάτησαν να λειτουργούν για τους Ρώσους.
«Το Apple Pay και το Google Pay δεν λειτουργούν πλέον στο σύστημα του μετρό της Μόσχας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές καθώς οι άνθρωποι ψαχουλεύουν για μετρητά», έγραψε ο Corcoran στο Twitter.

Μετά τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, τα άτομα με ρωσικές τραπεζικές κάρτες δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου του Samsung Pay.
"Οι πελάτες σε ορισμένες τράπεζες στη Ρωσία δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις τραπεζικές τους κάρτες με το Google Pay και το Apple Pay λόγω των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν πρόσφατα στη χώρα", αναφέρει  το Verge, σημειώνοντας ότι τέτοιοι τρόποι πληρωμής είναι λιγότερο δημοφιλείς στη Ρωσία από ό,τι στα δυτικά.
«Ενώ οι πελάτες εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τραπεζικές κάρτες από αυτά τα ιδρύματα στη Ρωσία, δεν θα ισχύουν πλέον στο εξωτερικό ή όταν πραγματοποιούν διαδικτυακές πληρωμές σε καταστήματα και υπηρεσίες που ανήκουν σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία», αναφέρει η έκθεση.
Επιφυλακτική για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι κυρώσεις στη ρωσική οικονομία, η χώρα έχει βιώσει τραπεζικές καταστροφές, με ανθρώπους να σπεύδουν στα ΑΤΜ για ανάληψη μεγάλων ποσών μετρητών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης