Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να μεταβεί στην Ουκρανία ο πρόεδρος της ΙΑΕΑ: Εύθραυστη η κατάσταση στην Zaporizhzhia

Έτοιμος να μεταβεί στην Ουκρανία ο πρόεδρος της ΙΑΕΑ: Εύθραυστη η κατάσταση στην Zaporizhzhia
IAEA: Πρόσκληση για συνομιλίες προς την Ρωσία και την Ουκρανία στο Τσερνόμπιλ
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμος να μεταβεί στην Ουκρανία για να διαπραγματευθεί μία λύση που θα εγγυάται την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων που κινδυνεύουν από τον πόλεμο, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA).
«Δήλωσα στην Ρωσική Ομοσπονδία και στην Ουκρανία ότι είμαι διαθέσιμος να ταξιδέψω στο Τσερνόμπιλ όποτε είναι δυνατόν», δήλωσε ο Rafael Mariano Grossi, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε στην έδρα της IAEA στην Βιέννη μετά τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο της μονάδας και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν πρόσκληση για συνάντηση στο Τσερνόμπιλ.
«Αυτό που θα ακολουθήσει στην Ζαπορίζια είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη, πολύ εύθραυστη», είπε. Αυτήν την στιγμή έχουμε αυτήν την κατάσταση της «ανώμαλης κανονικότητας» στην Ζαπορίζια - κανονική λειτουργία, που όμως δεν έχει τίποτε το κανονικό, προειδοποίησε.

«Δεν επλήγησαν οι αντιδραστήρες και ευαίσθητες εγκαταστάσεις»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΙΑΕΑ, δεν επλήγησαν οι αντιδραστήρες και ευαίσθητες εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια κατά την διάρκεια του ρωσικού βομβαρδισμού του σταθμού την νύκτα, όταν βλήμα έπληξε κτίριο της εγκατάστασης προκαλώντας πυρκαγιά.
«Το ουκρανικό προσωπικό συνεχίζει να λειτουργεί τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ενώ οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την περιοχή», διευκρίνισε κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στην έδρα της IAEA στην Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης