Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στη φυλακή όποιος δημοσιεύει «fake news» για τον ρωσικό στρατό

Ρωσία: Στη φυλακή όποιος δημοσιεύει «fake news» για τον ρωσικό στρατό
Σκληρό νόμο που προβλέπει έως και βαριές ποινές κάθειρξης, αλλά και πρόστιμα, ενέκρινε η Κάτω Βουλή (Δούμα) του ρωσικού κοινοβουλίου
Σχετικά Άρθρα

Σκληρό νόμο που προβλέπει έως και βαριές ποινές κάθειρξης, αλλά και πρόστιμα, ενέκρινε η Κάτω Βουλή (Δούμα) του ρωσικού κοινοβουλίου, για όποιον δημοσιεύει ψευδείς - κατά την ρωσική πλευρά- ειδήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις, εν μέσω της εισβολής (των ρωσικών δυνάμεων), στην Ουκρανία.
Η συγκεκριμένη τροπολογία μετεξελίχθηκε σήμερα σε νόμο, κατά την τρίτη και τελευταία ανάγνωση του ζητήματος και πιο αναλυτικά προβλέπει βαριά πρόστιμα και ποινές έως και 15 ετών κάθειρξη για εκείνους που, σκοπίμως, μεταδίδουν «fake news», για τις ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα δε, με ανακοίνωση της ρωσικής Κάτω βουλής, αυτή η απόφαση πάρθηκε, καθώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων έχει σοβαρό αντίκτυπο (κατά τους Ρώσους) στις διαδιακασίες, εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Η Κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, όπως φάνηκε από το ψήφισμα της Παρασκευής, εστιάζει σε οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Putin και σε οτιδήποτε εναντιώνεται στις ενέργειες της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης