Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπες με σωρεία… «επιδρομών» σε τρένα οι μεταφορικές εταιρείες στις ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σωρεία… «επιδρομών» σε τρένα οι μεταφορικές εταιρείες στις ΗΠΑ

Στόχος των κλεφτών είναι πακέτα με είδη που μπορούν να μεταπωληθούν

Σχετικά Άρθρα

Η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα ήταν οι περιοχές με τις περισσότερες κλοπές φορτίων από τρένα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Στο στόχαστρο των «επιδρομέων» βρίσκονται κυρίως πακέτα με ηλεκτρονικά είδη, οικιακές συσκευές και φαρμακευτικά προϊόντα.
Η CargoNet, μια επιχείρηση που καταγράφει τις κλοπές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αναφέρει ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2021 έγιναν συνολικά 300 κλοπές και ότι αυτές ήταν μειωμένες 26% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.
Στον αντίποδα πάντως, τον Ιανουάριο του 2022 η Union Pacific, μία από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες στις ΗΠΑ, είχε αναφέρει ότι οι κλοπές σε τρένα της που μετέφεραν πακέτα μεγάλων εταιρειών όπως Amazon, UPS και FedEX είχαν σημειώσει αύξηση 160% σε ετήσια βάση.
Οι επιθέσεις αυτές σχετίζονται με την αυξανόμενη φτώχεια που είναι απόρροια της πανδημίας, ενώ η Union Pacific αφήνει αιχμές κατά των αστυνομικών αρχών ότι οι συλληφθέντες κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά από 24 ώρες κράτησης.
Τα κοντέινερ και τα βαγόνια είναι κλειδωμένα, η σιδηροδρομική εταιρεία διαθέτει δική της αστυνομική δύναμη, αλλά οι κλοπές συνεχίζονται.
Στόχος των επιθέσεων είναι ο εντοπισμός πακέτων που να περιέχουν αντικείμενα που δύναται να μεταπωληθούν.
Γι’ αυτό και μετά τις «εφόδους» οι σιδηροδρομικές γραμμές γεμίζουν με πακέτα που δεν μπορούν να αποφέρουν μετρητά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης