Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Υποστηρίζει ότι το πετρέλαιό του μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό

Καναδάς: Υποστηρίζει ότι το πετρέλαιό του μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό

Προϋπόθεση είναι η έγκριση του αγωγού Keystone XL από τις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
Ο Καναδάς προτείνει να είναι το δικό του πετρέλαιο αυτό που θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα της αυξημένης ζήτησης.
Καθώς εντείνονται οι συνομιλίες για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει σενάρια για το πώς θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες.
Για παράδειγμα, θα μπορούσε να πείσει τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή της ή, εναλλακτικά, να άρει τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα και να ξεκινήσει εισαγωγές.
Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antoni Blinken δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους βρίσκονται σε πολύ ενεργές συζητήσεις» σχετικά με την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ακόμη και χωρίς κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού αργού στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναστέλλουν τις αγορές.
Ο πρωθυπουργός της καναδικής επαρχίας Αλμπέρτα, Jason Kenney έκανε τη δική του «πρόταση» αναφέροντας ότι εάν προγραμματιστεί μία επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden «θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πώς να αποστέλλουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, υπεύθυνα παραγόμενης ενέργειας, από τον πιο στενό φίλο και σύμμαχο των ΗΠΑ. Το μόνο που χρειάζεται είναι η έγκρισή του για τον αγωγό Keystone XL».
Ο Καναδάς έχει εδώ και καιρό χαρακτηρίσει το αργό του ως προϊόν που δεν παράγεται «σε αδίστακτα κυβερνητικά καθεστώτα όπως η Βενεζουέλα, το Ιράν ή η Ρωσία», και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Αλμπέρτα λένε τώρα ότι το αργό τους θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην ζήτηση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
Στο σχόλιο του Elon Musk στο Twitter ότι «πρέπει να αυξήσουμε άμεσα την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου», απάντησε η υπουργός Ενέργειας της Αλμπέρτα, Sonya Savage: "Συμφωνώ. Και θα πρέπει να προέρχεται από την Αλμπέρτα, την πατρίδα των τριών μεγαλύτερων αποθεμάτων πετρελαίου. Η Αλμπέρτα είναι η απάντηση στην ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ… Πραγματικές μειώσεις εκπομπών, αξιόπιστο, ακριβώς δίπλα.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης